Zirvede Haber

Tabip Odası toplumu doğru bilgilendirmek için çalışıyor

Tabip Odası toplumu doğru bilgilendirmek için çalışıyor

MMO Bursa Şubesi ziyaretinde konuşan Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, bugünlerde toplumun doğru bilgiye ulaşmasının çok kıymetli olduğunu belirterek, bunu sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Bursa Tabip Odası yeni Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Odanın toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli, Türkkan’a hayırlı olsun dileklerini iletirken, Odalar olarak birlikte hareket etmelerinin önemine değindi. Düşünceli, “Özellikle barolara yapılan müdahaleden sonra meslek örgütleri olarak birlikte hareket etmemiz daha çok önem kazandı. Pandemi sürecin de aslında bunun gerçekleşmesini hızlandırdı” diye konuştu. BTO Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan da COVID-19 bize birlikte çalışmamız gerektiğini hatırlattı ifadelerini kullandı.

Havalandırma sistemleri değişmeli

Makine mühendislerinin özellikle binalardaki havalandırma sistemleri önem kazanınca bilgilerine danışılan kişiler haline geldiğini belirten MMO Bursa Şube Başkanı Düşünceli, koronavirüse karşı alınabilecek önlemlerle ilgili şunları kaydetti: “Binalarda bulaşmayı engelleyici havalandırma sistemleri kurulması gerekiyor. Bunlarla ilgili adımlar atılmaya başlandı ancak işin henüz çok başındayız. Öncelikle mevcut binalardaki sistemlerin dönüşümü sağlanmalı. Ama bu da maalesef oldukça maliyetli bir iş. Biz, içerisi çok sıcak olduğunda, pencerelerin açık olması kaydıyla klima sistemlerinin açılabileceğini söylüyoruz.”

Tabip Odası’na teşekkür

Pandemi sürecinde Tabip Odası’nı yakından takip ettiklerini sözlerine ekleyen Fikri Düşünceli, “Toplumu doğru bilgilendirme konusunda çok önemli bir görevi yerini getiriyorsunuz. Bu çabalarınızdan ötürü de sizlere teşekkürü bir borç biliriz” diye konuştu. Koronavirüs salgınında siyasetçilerden çok bilim insanlarının konuşması gerektiğini sözlerine ekleyen MMO Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli, “Rusya aşıyı bulduk dedi ama bunu Putin açıkladığı için insanlar şüpheyle yaklaştı. Bunu bir bilim insanı açıklasaydı daha çok dikkate alınabilirdi. Dolayısıyla bilimsel bir konuda siyasetçiler yerine o işin uzmanlarının, bilim insanlarının konuşması daha inandırıcıdır” dedi.

Doğru bilgiye ulaşmak çok kıymetli

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, özellikle bugünlerde doğru bilgiye ulaşmanın çok önemli olduğunu belirttiği konuşmasında, “Biz de Tabip Odası olarak bu görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere itimat etmeyen çok sayıda insan olması da sorgulanmalı bence” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ