Zirvede Haber

4/B Direniyor

4/B Direniyor

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) Bursa Şubesi üyeleri Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde yaptığı basın açıklaması ile eşit işe eşit ücret istedi.

4/B'li sağlıkçılar eşit işe eşit ücret istiyor

Hastane önünde bir araya gelen Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) Bursa Şubesi üyeleri Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan 4/B olarak nitelendirilen sözleşmeli çalışanlarının cezalandırıldığını ileri sürdü. Döviz açan sendika üyeleri, attıkları sloganlarla da kadro ve iş güvencesi istedi.

Başta ek ödenekler olmak üzere kadro ayrışması nedeniyle sağlıkçıların sorunlar yaşadığına dikkat çeken Türk Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Sabit Karabayır, farklı norm ve ücretlendirmenin çalışma barışını bozacağını savundu.

 

Karabayır açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Sendikamızın yıllardır sözleşmeli istihdamına karşı net bir tavrı söz konusudur. Bu tavır tüm çalışanların kadrolu ve iş güvenceli olmalarıdır. Farklı statülerde istihdam her şeyden önce güvencesiz çalışma demektir, aynı işi yapan insanlar arasında farklı norm ve ücretlendirmeye sebep olabilmektedir. Bu durum çalışma barışını bozar diye haykırmadığımız yer kalmadı. Birileri devlet memurluğu güvencesi kaldırılmalı, sözleşmeli istihdam desteklenmeli diyebilme aymazlığı içerisinde iken sendikamız sonuna kadar güvenceli ve kadrolu memurluk diye haykırmaktadır. Farklı statülerde çalışmanın getirmiş olduğu sıkıntılardan bir tanesini de bugün burada, Uludağ Üniversitesinde yaşıyoruz. YÖK Kanunu 58. Madde de; “Sözleşmeli personele yapılacak ek ödeme matrahı, çalıştığı birim ve pozisyonda aynı veya benzer ünvanlı memur kadrosunda çalışan, emsali personel dikkate alınarak belirlenir” şeklinde açıkça yazıyor olmasına karşın, işgüzar bazı yöneticilerin farklı sözleşme ve görüşleri gerekçe göstermek suretiyle ülkemizde ki tüm kurumlardan farklı yorumlamaları neticesinde, sözleşmeli çalışanlarının mağduriyetine sebep olmuşlardır. Bu çalışanların da emsali diğer personel ile aynı tuluma giriyor, aynı hastaya bakıyor, aynı riskle karşı karşıya kalıyorlar. Ama farklı ücretlendirmeye tabi tutularak mağdur ediliyorlar. Başta rektörümüz ve hastane başhekimimizin tüm iyi niyetli çaba ve gayretlerine rağmen görüşmelerimiz neticesinde bir sonuca ulaşılamamış, Konu genel merkezimiz aracılığıyla YÖK’e taşınmıştır. Sendikamızın bu sorunun çözülmesi adına ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar yapacak ve sözleşmeli çalışanların sorunlarının çözülmesini sağlayacaktır. Bu gün buradan bir kez daha sesleniyoruz ki pandemi sürecinde her türlü övgüye mazhar olarak mücadele eden hastanemiz çalışanları arasında oluşan ve çalışma barışını olumsuz etkileyen bu durumun düzeltilmesi, YÖK kanunu ve hakkaniyet çerçevesinde hareket edilmesinin sağlanması adına gerekli adımların atılmasını bekliyor ve talep ediyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ