Zirvede Haber

2022 yılı sonundan önce seçim olma ihtimali yok

2022 yılı sonundan önce seçim olma ihtimali yok

Saadet Partisi’nin Bursa Olağan Kongresi’ne katılmak üzere şehre gelen Genel Başkan Karamollaoğlu, genel kurul öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2022 yılının sonundan önce bir seçim beklemediğini dile getirirken, ekonomik anlamda iktidarın hiçbir ciddi adımın atılmadığını söyledi. Karamollaoğlu ayrıca cumhurbaşkanlığı adaylığına dair görüşlerini net bir dille açıkladı. Ekonomik anlamdaki gelişmeleri değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ülke genelinde ciddi anlamda bir kaos ortamının bulunduğuna işaret ederken, “Şaşkınlık içindeyiz, Cumhurbaşkanı’nın yanında kendisini bilgilendirecek ve yönlendirecek birisi kalmadı. Zaten kendisi yönlendirmeye de pek razı değil. Ekonominin sadece Merkez Bankası’nın faizin düşürülmesi üzerine inşa edilmesi yönünde bir düşüncesi var. Tahterevalli gibi. Banka faizlerini kontrol etmek ise mümkün değil. Bir kaos var. Kaos ortamından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ümidi kesince çıkarız. ‘Seçim’ diyecek mi bilemiyoruz. Ekonomi politikalarıyla ilgili ümit verici bir adım da gözükmüyor. Kimsenin elinde iksir yok ama atılacak adımlar genelde belli. 1 numaralı mesele israfın durmasıdır. İtibar kazandıracağı zannedilen israfın durması lazım. Ekonomiye katkı sağlayacak yatırımların mutlaka durması lazım. Ekonomiye katkı sağlayacak yatırımlar üretime dönük yatırımlar olabilir. Dışardan değil içeriden karşılayacak, ihracat potansiyeli olacak. İhracat yapabildiğiniz sürece döviz giderlerinizde bir artış meydana gelebilecek. Hiçbiri gündemde değil. Merkez Bankası’nın faizlerini indirerek Türkiye ekonomisinin düzeleceği zannediliyor ama imkansızlık olduğu belli. İktidar hiçbir ciddi adım atacak misyona sahip değil. Müzakere edebilseler bir çözüm bulurlar. Ayrı bir sese izin vermeden ülkeyi düzlüğe çıkarmak mümkün değil” açıklamasında bulundu.

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

Erken seçim iddialarına ilişkin de değerlendirmelerden bulunan Karamollaoğlu, “Seçim beklemiyorum ama çözümlerden birisi gibi duruyor. 2022 yılı sonundan önce seçim olma ihtimali yok gibi. Asgari ücret yüzde 50 arttı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde daha büyük bir zam yapılmadığı iddia ediliyor ancak 1996 yılında yüzde 50 artı sene içinde yapılanlarla yüzde 130’u bulan zamlar vardı. Sadece asgari ücrete değil çiftçiye de katkılar sağlanmıştı. Fındıkta yüzde 250 zam yapılmıştı. Topyekun bir değerlendirme vardı ancak şu an hiçbiri yok. Mühim olan zamdaki miktar değil enflasyona karşı duruş. Türkiye’de ilk değişmesi gereken iktidardan önce iktidar mantığıdır. AK Parti hemen gitmeyebilir ama müzakere edilebilir bir duruma gelirse AK Parti de sorunu çözebilir. Tarım Bakanı kadar tarımdan uzak konuşan başka birisi daha yoktur” ifadelerini kullandı.

ÜÇÜNCÜ İTTİFAK İKTİDARA YARAR

İttifaklar üzerine sorulan soruyu değerlendiren Temel Karamollaoğlu, “Üçüncüsü zor ama imkansız değil. Cumhur İttifakı belli, Millet İttifakı değişebilir. Şimdiden konuşmak erken, görüşmeler devam ediyor. İttifak sayısının artması oyların dağılması demektir. Bu iktidarın hoşuna gider. Üçüncü ittifaka gidilirse iktidar karşısındaki blok zayıflar” diye konuştu.

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMİ DESTEKLİYORUZ

Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dair görüşlerini aktaran Saadet Partisi Genel Başkanı, “Parlamenter sistemde iktidarı gensoruyla düşürmek mümkündü.  Ancak düşürdükten sonra kurmak çok zor oluyordu. Güçlendirilmiş parlamenter sistem, ‘siz bir iktidarı düşüreceksiniz, alternatifini de sunun’ diyor. Bu sayede Türkiye iktidarsız kalmıyor. İktidar değişiminde adımların daha dikkatli atılması önemli. Bizler de aynı kanaatteyiz ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi destekliyoruz” dedi.

ESTONYA FERİBOTU SENDROMU

Ülkedeki genel tepkisizliği de Estonya Feribotu Sendromu ile örnekleyen Temel Karamollaoğlu, “Estonia Feribotu 28 Eylül 1994 tarihinde Baltık Denizi’nde batar. Estonya’nın başkenti Tallinn’den İsveç’in başkenti Stockholm’e giden 989 yolculu feribottan sadece 137 kişi kurtulur, 852 yolcu boğularak yaşamını yitirir. Ancak batıncaya kadar feribottakiler iyi yüzme bilmelerine karşın ‘dünyanın en güvenli feribotundasınız’ söylemine inanarak gemiden son ana kadar kurtulacağını düşünmüştü.  Dilerim vatandaşlarımız da aynı düşünceye kapılmaz. Bu sendrom gerçekleşmezse kurtuluş olur” dedi.

BURSA’DA TARIM ALANLARI YOK OLDU

Bursa’ya dair görüşlerini aktaran Saadet Partisi lideri, “Türkiye’nin sanayide öncülük yapan illerinden bir tanesi olması sevindirici gibi. Tarım arazisi ise yok edildi, bu çok endişe verici bir şey. OSB ve fabrikalar buna dikkat ederek atılmalıydı. Uludağ var ayrıca yaz ve kış turist çeken bir bölge. Şehirleşme anlamında ise mahvettiler. TOKİ Moskova’yı kopya etmiş. Yüksek binalar birbiriyle yarışıyor. Kentin yapılaşmada kendi karakteri yok. Tek gözetilen şey ranttır, başka bir düşünce yok” dedi.

KILIÇDAROĞLU ADAY OLABİLİR

Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin düşüncelerini paylaşan Karamollaoğlu,  “Kemal Kılıçdaroğlu da aday olabilir ancak henüz bunları konuşmak için erken. Kesinleştirmek için fazla aceleci olmamak gerekiyor. Seçim sathı mahaline girince o karar bir günde bile verilebilir. Başka bir aday da çıkabilir ancak CHP şu an muhalefetin en çok oy oranına sahip olan partisi” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ