Zirvede Haber

Bitmeyen Restorasyon!

Bitmeyen Restorasyon!

“Doğanbey’e Gökdelen Dikenler Tarihi Camiyi de İbadete Açsın!” mahalle sakinleri uzun yıllardır ibadete açılamayan Keyfensüzen Cami’nin restoresinin bitirilerek ibadete açılmasını bekliyor. Zamanın Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de yakından ilgilendiği cami restarasyonu geçen zaman diliminde bitirilemedi.

Meclis Üyesi olduğu yıllarda caminin ibadete açılabilmesi için resmi makamlarda girişimlerde bulunan MHP’li isim konuyu gündeme taşıdı. Önceki dönem MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Cemil Aydın; “Kefensüzen Camii. Doğanbey Toki Konutları. 15nci yüzyılın ikinci yarısında “Kefensüzen” lakabıyla anılan Hoca Mehmet Efendi tarafından yaptırılan cami Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi sınırları içinde kalmaktadır. 2016 yılında başlayan restorasyon çalışmalarında epey yol alınmasına rağmen, geçen uzun zaman içinde nedense bitirilememiştir.
Gerek Sayın Altepe, gerekse Sayın Aktaş camii de yaptıkları incelemelerde  “en kısa zamanda ibadete açacağız” demelerinin üzerinden seneler geçmiştir. Doğanbey bölgesinin ziyneti olarak kabul edilen, geçen sürede kubbe örtüsü yenilenen, son cemaat kısmı özgün şekline göre imal edilen tarihî caminin bir an önce ibadete açılması mahallelinin de istediğidir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ