Zirvede Haber

“Türkiye hızla erken seçime doğru yol alıyor”

“Türkiye hızla erken seçime doğru yol alıyor”

Demokratik Sol Parti Başkanlık Kurulu Genel Başkan Önder AKSAKAL başkanlığında DSP Genel Merkezinde toplandı. Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmelerin ele alındığı toplantı sonrasında bir açıklama yapılması kararlaştırıldı. DSP Başkanlık Kurulu açıklaması şöyle:

İşsizlik, yoksulluk ve üretimsizliğin hakim olduğu bir süreçte ekonomide ve dış politikada yaşanan gelişmeler kapsamında Türkiye hızla bir erken seçime doğru yol almaktadır.

Uluslararası emperyalist sistemin topyekün saldırısı altında, gerek doğu Akdeniz’de, gerekse Ortadoğu’da sıkıştırılmaya çalışılan Türkiye, ulusça sağlanacak bir dik duruşla bu badirelerden sıyrılabilir.

ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimine uyguladığı silah ambargosunu kaldırmasını tehlikeli bir karar olarak görüyoruz.

Dış politikada gelinen Mavi Vatan anlayışı, Kıbrıs Barış Harekâtı ile Ege ve Akdeniz’de,  Karadeniz Ekonomik İşbirliği Antlaşması süreci ile kuzey deniz sahasında güçlü bir duruş ortaya koyabiliyorsa bu anlayışın sahibi ECEVİT ve Demokratik Sol Politikalardır.

Güçlü bir ülke olabilmenin ilk koşulu sayılan “Demokrasi”, özünde siyasetin oksijenidir. Ancak iktidar partisinde olduğu gibi meclisteki muhalefette de oksijen tükenmiştir!

Toplumun, yaşanan tüm bu olumsuzluklara karşı dikkatini başka yerlere çekmek adına iktidarın siyasi ortağı sayın BAHÇELİ’nin temcit pilavı gibi yeniden ortaya sürdüğü “idam” çıkışı, “Tüccar” Milli Eğitim Bakanı’nın, Öğretmenlerin maaşlarını “yük” olarak gördüğünü söylemesi gündemi değiştirme gayretinden başka bir amaca yönelik değildir.

Bugün devleti yönetenler ve destekçileri inanılırlığı yitirmişlerdir. Toplum, Akparti’den umudunu kesmiştir ama “ana muhalefet bunu çözer” de diyemiyor. Meclisteki muhalefetin bu iktidarı değiştirme gücü olmadığı ortaya çıkmıştır.

Anayasa değiştirilerek yaratılan iki kutuplu siyaset, ülkenin iki ittifak yapısına mahkum edilmesi, ekonomik ve siyasi tıkanıklığın ana sebebidir. Üçüncü bir çıkış kapısı mutlaka açılmalıdır.

Türkiye’ye önce huzur lazım. Bu da doğrultu tutarlılığını bozmamış DSP ile gerçekleşebilir.

Türkiye’de sistem ve siyasetin ne zaman başı sıkışsa DSP güvenli bir liman olarak görülmektedir. Son günlerde Demokratik Sol Parti’yi gündeme taşıyan olaylar silsilesi bunun gerçekliğini ortaya koymaktadır.

2019 yılında 11. Olağan Kurultayını gerçekleştirerek Milliyetçi, Vatansever, Sol bir Parti özelliğini perçinleyen Demokratik Sol Partinin kapıları, DSP’nin mevcut yapısını tanıyan, kabullenen ve saygı gösteren, Atatürk ilkeleri ve lâik Cumhuriyet değerleriyle sorunu olmayan tüm toplum kesimlerine açıktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ