Zirvede Haber

YKS 2020’YE HAZIRLANAN KARDEŞLERİME BENDEN BİR MEKTUP

YKS 2020’YE HAZIRLANAN KARDEŞLERİME BENDEN BİR MEKTUP

Kıymetli Genç Arkadaşım;

YKS 2020 sınavı hangi sebeple öne alındı?Amaç nedir? Hiçbirinizin geleceği bir turistin ülkemize bırakacağı paradan daha önemli değildir. Biz bunu gayet iyi biliyoruz. Sizlerin her birini bir rakam olarak görmek hastalıklı bir düşüncedir, buradaki mesele insandır, bir insanın geleceğidir!

Yetkililer, YKS 2020 sınavını avantajlı sınav olarak lanse ediyor.

Puan barajının düşürülmesi, sınav sürenin uzaması, Korona Virüs önlemleri kapsamında online eğitim verilen 2. yarıyıldan soru çıkmayacak olması bir avantaj gibi sunuluyor. Maalesef bu durumun sizler için avantaj değil dezavantaj olduğunu çok iyi biliyorum.

20 sene evvel aynı yollardan geçmiş ve başarılı olmuş bir büyüyünüz, arkadaşınız olarak sizlerin çalışmalarının hiçe sayıldığını üzülerek takip ediyorum. 1 puanla insanların hayatlarının değişebildiği, hedeflerinin belki de bir ömür askıya alınabildiği bir sistemden söz ediyoruz.

Sınava hazırlık sürecinde değil 1 ay, 1 saat bile altın değerindeyken, bir gece ansızın alınan bir kararla sınav tarihinin 1 ay önceye çekilmesi, tam anlamıyla iş bilmezlik ve aymazlıktır. Bunun sosyolojik ve psikolojik etkileri maalesef 4-5 yıl sonra ortaya çıkacak ve hayattan umutsuz, işinden mutsuz gençlerimizin sayısı hızla artacaktır.

Değerli kardeşim;

Şartlar her ne olursa olsun, sınava kalan kısa süre zarfı içinde odağını sakın kaybetme! Sınavına odaklan! Hiç şüphen olmasın ki bizler sizler için mücadele edeceğiz.

Biz İYİ’ler size yapılan bu haksızlıkların hesabını soracağız. Size bu üzücü günleri yaşatanlarla da sandıkta görüşeceğiz.

Sağlıcakla kal..
Başarılar!

İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkanlığı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ