Zirvede Haber

YILDIZTEPE SOSYAL YAŞAM MERKEZİ MUDANYA BELEDİYESİ TARAFINDAN İŞLETİLMELİ

YILDIZTEPE SOSYAL YAŞAM MERKEZİ MUDANYA BELEDİYESİ TARAFINDAN İŞLETİLMELİ

MHP’li meclis üyesi belediye başkanına mektup yazdı. MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden; “Belediye Başkanı Türkyılmaz’ın asrın projesi, prestij projem diye halka tanıttığı ve büyük hatalar silsilesi sonucunda tamamladığı Yıldıztepe Projesi ilk etabının aylar önce açılışı yapıldı. Yıldıztepe Sosyal Yaşam Projesi’nde bulunan 21 dükkan aylık 1 milyon Türk Lirasına 2 kez ihaleye çıkarıldı, fakat ne gerçek kişiler ne de tüzel kuruluşlar ihaleye girmedi. Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi yatırımcılar, işletmeciler tarafından ilgi görmedi.

Yeri mükemmel ama projesi ve proje uygulaması hatalarla dolu olan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi adeta Mudanya Belediyemizin elinde patladı. Aylardır atıl vaziyette duruyor. Yazıktır. Bursa kamuoyunun hafızasından açılışa günler kala çöken zeminin görüntüleri bir türlü silinmiyor. Üstelik Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi’nin akılcı olmayan bir kira ile ihaleye çıkarılması Mudanyalı’nın kırsal alanda günümüz şartlarında %400 pahalılaşan arsalarının ucuz fiyatlarla zincirleme satılarak paranın hatalarla dolu olan bu projeye gömülmesi vicdanları sızlatıyor.

2020 yılının Şubat ayında Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi ile ilgili olarak Meclis Toplantısında verdiğim Soru Önergesinin 6. maddesinde daha temel aşamasında olan proje için şunu sormuştum;

“6- Yıldıztepe projesini proje çizim bedeli ödememek için belediye teknik personeline hazırlattığınızı ifade ettiniz. Uygulama esnasında telafisi daha yüksek maliyetler oluşturabilecek proje hatalarına meydan vermemek adına söz konusu projeyi profesyonel bir mühendislik firmasına kontrol ettirdiniz mi? Söz konusu inşaat alanının konumu itibarıyla heyelan riski de dikkate alındığında konu daha fazla hassasiyet arz etmektedir.”

Dediğim dedik öttürdüğüm düdük diyen Başkan Türkyılmaz tüm iyi niyetle Mudanyalı hemşehrilerimizin geleceğini koruma amaçlı girişimlerimize kulak tıkadı, görmezden geldi. Gelinen aşamada proje açılışına günler kala zemin çökmesi yaşandı. Tüm döşenen taşlar söküldü pek çok masraf daha yapılarak proje makyajlandı. Açılış sonrası 2 kez ihaleye çıkıldı. Bir Allahın kulu ihaleye girmedi.
Bir milyon artı kdv birmilyon yüzseksenbin TL bedel ile ihale edilse sonuç ne olacak?

1.Tesiste bir bardak çay 15 tl, bir tost 75 tl olacak.
Sonuç
2. Sosyal yaşam merkezi nin “sosyal” i silinecek.
3. Bir süre sonra belediye kira ödemesini yapamayan kiracı ile mahkemelik olacak
ve yine Mudanya kaybedecek.

Mudanyalıların Çıkarları Doğrultusunda Çözüm Önerim.

Saygıdeğer Mudanyalı hemşehrilerim,

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz bu alanın tümünü bağımsız bir denetleme kurumuna jeolojik olarak kontrol ettirerek bina güvenliğinin durumunu şeffaf olarak kamuoyu ile paylaşmalıdır. Çıkacak sonuç olumlu ise burasını bugüne kadar sadece söyleminde kalan ama bir türlü gerçek hayata yansımayan Sosyal belediyecilik örneği olarak MUDAŞ tarafından uygun fiyatlı bir işletme olarak belediyemiz bünyesinde işletmeli, halka hizmet eden bir yer haline getirmelidir.

Mudanya’da ikamet eden vatandaşlarımıza Yıldıztepe Sosyal Tesisleri smart kartı dağıtarak (gerekirse cüzi bir bedelle) burada sosyal ayrıcalıklı bir alan oluşturmalıdır.

Böylelikle halkın satılan onlarca arsası, tarlası, mülkü halka hizmet olarak geri dönmelidir. Yıldıztepe sadece adıyla değil gerçekten Sosyal Yaşam Merkezi olarak Mudanya Belediyemizce işletilmelidir.
Bu yöntemlede belediyemiz para kazanacak ve en önemlisi sosyal belediyecilik adına hizmet için her türlü insiyatif belediye yönetimde olacak.

Bu kadar güzel bir noktada bulunan muhteşem alan ancak bu kadar kötü ve maaliyetli bir proje ile berbat edilebilir. İnanın Mudanyalılar adına çok üzgünüm. Mudanyalıların geleceğine beton döken Başkan Türkyılmaz burasını derhal Sosyal Belediyeciliğin güzel bir örneği olarak Mudanyalıların hizmetine uygun fiyatlı bir işeletme olarak belediyemiz bünyesinde sunmalıdır. Bu Mudanyalılar için vicdani bir teselli olacaktır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ