Zirvede Haber

Corona İle Çarpışırken, Maden Şirketinden de Hesap Sorulacak!

Corona İle Çarpışırken, Maden Şirketinden de Hesap Sorulacak!

Kirazlıyayla’da; Corona ile mücadele edilirken, “maden şirketinin ağaç katliamı yapmasını kabul edilemez!” Geçmiş dönem İYİ Parti Bursa İl Yöneticilerinden, İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Ercan Özel; “Vatandaşın virüs nedeni evinden çıkamadığı bir zamanda fırsatçılık yapan maden şirketinden mutlaka hesap sorulmalıdır!” dedi.

“Arap Zengin olacak Diye Yenişehir’i Yok Edemezsin”

Özel;”Yeryüzünde ki insan nüfusunu tehdit eden Coronovirüs ile topyekün mücadele ettiğimiz bu günlerde çevre ve halk sağlığını tehlikeye düşürecek projeleri desteklemek, önce insanlığa sonra vatana ihanetten başka bir şey değildir. Covid 19 virüsü suyun, toprağın ve doğanın önemini bize acı bir şekilde göstermiştir.

Kirazlıyayla topraklarından Lübnanlı bir Arap milyar dolarlar kazanıp, zengin olacak diye kendi insanımızı yok etmek isteyenler, kendi geleceğini görmezden gelenler vicdanlarında bir gün elbet pişmanlık yaşayacaklar. Ama sağduyulu insanların, vatan toprağını, insanların sağlığını ve ülkenin iyiliğini düşünen insanların beklemeye artık tahammülü yok.” dedi.

“ÇED Raporu Tartışmaya Açık!”

Özel; “DSİ’nin İznik gölünden su çekmeleri için olumlu rapor vermemesi, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün tarım dışı amaçlı kullanım izni vermemesi ve halen Gayri sıhhi müessese ruhsatı alamadıkları halde usulsüz bir şekilde yürüttükleri çalışmalar kabul edilemez. Tüm bunları göz önüne aldığımızda ÇED Raporu’nun hukuki geçerliliği de tartışmaya açık olduğu ortadadır.

Bu çevre katliamından Devlet %2 kazanacak diye önce Kirazlıyayla’nın sonra Yenişehir’in yok olmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu çerçevede ilk günden bu yana kimi zaman yanlarında, kimi zaman maden sahasında, kimi zamanda ekranlar karşısında haklarını savunduğumuz bölge halkımızla omuz omuz mücadelemize devam edeceğiz.

Herkes şundan emin olsun ki! Kirazlıyayla’da yapılması planlanan Çinko – Kurşun – Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi durdurulacak ve iptal edilecek. Bu konuda yaptığımız detaylı çalışmaları yakında sizlerle paylaşacağız.”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ