Zirvede Haber

Meclise Ek Bütçe Kanunu Sunmalıdır.

Meclise Ek Bütçe Kanunu Sunmalıdır.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal,  tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan sağlığını tehdit eden korona virüs salgını yüzünden ortaya çıkan vahim tablo karşısında Cumhurbaşkanı’nın bir an önce bir “Ek Bütçe Kanunu Tasarısı” hazırlayarak Meclise sunması büyük önem taşımayacağını belirtti.

Aksakal; “Cumhurbaşkanı Bir An Önce Meclise EK BÜTÇE KANUNU Sunmalıdır.

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de hüküm süren ve vatandaşlarımızın sağlığı açısından büyük tehdit oluşturan COVID-19 salgınının açtığı yaraları, halkın geçim kaynaklarında, üretim ve ticaret işlemelerinde yol açtığı kayıpları telafi etmede en büyük sorumluluk devletimize ve bu bağlamda Hükümetimize düşmektedir.

Hükümetimiz şu ana kadar çok sayıda önlemi harekete geçirmiş olmasına rağmen, salgın hastalığın yol açtığı hasarlar, açıklanan tedbir paketlerinin sağlayacağı faydanın çok ötesindedir.

2020 yılına girerken zaten derin bir ekonomik kriz ve işsizlik içinde bulunan ülkemizde, salgın hastalığın yol açabileceği korkunç hasar da dikkate alındığında acilen çok daha kapsamlı bir önlem paketine ihtiyaç duyulmaktadır.

Türkiye Cumhuriyetinin 2020 yılı bütçesi içinde bulunduğumuz bir salgın hastalık riski dikkate alınmadan hazırlanmıştır. Bu nedenle bütçemizde salgın hastalığın yol açtığı zararları hafifletecek yeterli ve gerekli ödenek bulunmamaktadır. Üstelik vergi ertelemeleri ve ekonomide oluşan yavaşlama dolayısıyla öngörülen vergi gelirlerinin toplanamayacağı da kesin gibidir.

Ortaya çıkan bu vahim durum karşısında Cumhurbaşkanı’nın bir an önce bir “Ek Bütçe Kanunu Tasarısı” hazırlayarak Meclise sunması büyük önem taşımaktadır.

İçinde bulunduğumuz süreçte işten çıkarmaların engellenmesi, ticari, sanayii, hizmet ve tarımsal işletmelerin varlıklarını sürdürmeleri, artan sağlık harcamalarının karşılanması açısından devletin bu alanlara ilave mali katkıda bulunması şarttır.

Hükümetimiz bu amaçla ülkemizin tüm kaynaklarından yararlanmak ve gerekli tutarlarda borçlanmak suretiyle gerekli harcamaları karşılayabilir. Hazinemizin iç borç yükü, ilave borçlanmaları kaldırabilecek bir orandadır.

Dileğimiz, ülkemizin ve tüm dünyanın içende bulunduğu bu salgın hastalık belâsını bir an önce atlatması, milletimizin ve insanlığın sağlıklı, huzurlu ve barış içinde yaşayacağı aydınlık günlere bir an önce ulaşmasıdır.

Demokratik Sol Parti olarak, salgın hastalığın ortadan kaldırılması, hasta vatandaşlarımızın bir an önce tedavi edilmesi ve Türkiye ekonomisinin en az zararla bu felâketi atlatabilmesi açısından Hükümetimizin atacağı tüm adımların yanındayız.” şeklinde açıklama yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ