Zirvede Haber

Esnaftan kritik soru! Vergiler kiralar ne olacak?

Esnaftan kritik soru! Vergiler kiralar ne olacak?
İçişleri Bakanlığı’nın son korona önlemleri üzerine Bursa’da esnaf ve sanatkar kara kara düşünmeye başladı. Korona virüs nedeniyle zaten işleri durma noktasına gelen esnaf kapatma kararlarıyla adet yıkıldı. Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (BESOB) Arif Tak yaptığı açıklamada, “Karar büyük bir sıkıntı getirecek. Bir sıkıntıyı yok edeceğiz diye daha da büyük sıkıntılar getireceğiz.” dedi.

İçişleri Bakanlığı, koronavirüsle ilgili ek önlemler aldı.

Buna göre, dün saat 24.00 itibariyle tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulacak.

Giderek yayılan virüse karşı önlemler kaçınılmaz olsa da alınan önlemlerle esnafın endişeleri ikiye katlandı.

‘BİR ÇOK İŞ YERİ KAPANIR’

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (BESOB) Arif Tak, “Ani gelen bir karar bu. Türkiye’de 4.5 milyon işsiz var. Hayati tehlike söz konusu burada, evet ama bir çok iş yeri kapanacak gibi gözüküyor. Ne zaman biter, ne olur bilmiyorum. Büyük bir sıkıntı getirecek. Önemli bir çizgiden geçiyoruz.” dedi.

Esnafın vergi, SSK ve kira gibi önemli yüklerin altında olduğunun hatırlatılması üzerine Tak, şunları söyledi:

‘BIR SIKINTIYI YOK EDECEĞİZ DİYE…’

“Onu da bilmiyoruz. İngilizler sakin bir şekilde atlatmaya çalışıyor bu durumu. Önlemlerini alarak hayatı durdurmadan atlatmaya çalışıyorlar. Bu kafama çok yattı. Biz de böyle yapabiliriz. Sağlık Bakanlığından yayınlanan, uyulması gereken kurallar ile birlikte hayatımıza devam edebiliriz. Bir sıkıntıyı yok edeceğiz diye daha da büyük sıkıntılar getireceğiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ