Zirvede Haber

Cansuyu’na ihtiyacımız var

Cansuyu’na ihtiyacımız var

Bursa’da pandemi ve kısıtlamalar nedeniyle zor günler geçiren işletmeciler ve hizmet sektörü çalışanları her hafta pazartesi günleri seslerini duyurmak için açıklama yapıyor. BTSO Hizmet Konseyi Meclis ve Komite Temsilcileri, sektörel sorunlar ve çözüm önerilerini bu kez Nilüfer Kent Konseyi’nde düzenledikleri basın toplantısı ile anlattı. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, BTSO Hizmet Ticaret Komisyonu Başkanı Turgay Güler ve BTSO 46. Komite Başkanı Selami Korkmaz tarafından yapılan açıklamada talep ve öneriler sıralandı.

Nilüfer Kent Koneyi Başkanı Neslihan Binbaş tarafından açıklanan hizmet sektörünün beklenti ve önerileri şöyle;

1.Biz işletmeler olarak daha fazla borç stoğu biriktirmek istemiyoruz. İşletmelerimizi tekrar açabilmek için acilen hibe desteği istiyoruz “Cansuyu “na ihtiyacımız var

2.Nisan ayında 1. Pandemi döneminde aldığımız kredilerin , en az iki yıl ödemesiz ve aynı faiz oranları ile yeniden yapılandırılmasını istiyoruz!

3.Kapalı veya faaliyetleri kısıtlanan işletmelerin kiralarının kamu- kiralayan ve kiracı arasında külfetin eşit olarak bölünmesi sureti ile çözülmesini istiyoruz!

4.Kamu alacaklarının yapılandırılmasının pandemi döneminin bitimine kadar uzatılmasını, Sektörümüze ait yapılandırılma ödemelerinin ise 2022 tarihinden itibaren başlamasını istiyoruz!

5.Kapanan yada faaliyetleri kısıtlanan işyerlerimizde çalışanların kısa çalışma ödeneklerinin asgari ücret düzeyine çekilmesini ,ayrıca ücretsiz izin kapsamında olanlara yapılan desteklerin aynı oranda arttırılmasını istiyoruz!

6.Haksız rekabete neden olan uygulamalara derhal son verilsin. Ticaret barışını zedeleyen ,adalet anlayışını yaralayan, sektörel ayrıcalıklardan vazgeçilmesini istiyoruz!

7.Birinci pandemi döneminde olduğu gibi kapalı ve kısıtlı İşyerinde “Yasal Takip”lerin durdurulmasını istiyoruz.

8.AVM ve uçaklarda olduğu gibi işletmelerinde HES Kodu ve gerekli tedbirler alınarak BİR AN ÖNCE açılmasını istiyoruz

Açıklamada şu husus vurgulandı;

“Aşılama programı sonrasında Mart 2021 tarihinde açılması beklenen sektörün ekonomik anlamda güçlü geri dönmesi beklenmektedir. Bu talebe cevap verecek zamanında yatırım yapmış işletmelerin sürüdürülebilir bir yapıya kavuşmayı, kamuya gelir sağlamaya başlaması ve istihdam yaratması için;

SEKTÖRÜMÜZ, KAMUNUN 25 MİLYAR TL’Sİ GAYRİ NAKDİ OLMAK ÜZERE, TOPLAM 35 MİLYAR TL DESTEĞİ S AYESİNDE BİR TARAFTA İŞLETMELERİ DİĞER TARAFTA İSTİHDAMI KORUYARAK HATTA İSTİHDAMI ARTIRARAK VERİLEN DESTEĞİ GERİ ÖDEMİŞ OLACAKTIR.”

BTSO Hizmet Ticaret Komisyonu Başkanı Turgay Güler, “Bundan sonra kısım kısım açılmalar başlayacak. Asıl soru nasıl açılacağımız hakkındaki kısım. Bursa’da son günlerde korona vakalarının azalmış olması bizim açılış tarihimizin düşündüğünüzden daha önce olacağını gösteriyor. İlk etapta ilimizde kafe ve restoranları açma yönünde olacaktır diye düşünüyoruz. Hepimiz açılma konusunda tedirginiz.” dedi.

BTSO 46. Komite Başkanı Selami korkmaz ise; “Kafeler açıldığında destek olunmazsa büyük sorun olacak. Çoğu yer kapanacak. SGK ile her ay mücadele veriyoruz. İsteklerimizi taleplerimizi dile getirdik. Halimize çare bulmaya çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ