Zirvede Haber

KESTEL YENİ MAHALLE İLK OKULUN SİVİL SAVUNMA ETKİNLİKLERİ TAM NOT ALDI

KESTEL YENİ MAHALLE İLK OKULUN SİVİL SAVUNMA ETKİNLİKLERİ TAM NOT ALDI

Kestel Haber Merkezi Nazif Erek; Kestel yeni mahalle ilk okul öğrencilerinin ve sivil savunma kulübü öğretmeni sayın Muhammet Aydın  düzenlediği “ Sevil Savunma Haftasında “  yangın, deprem gibi felaketlerde neler  yapılmasını bir kez daha velilere, öğrencilere ve öğretmenlerine bir kez daha gösterdi.

Sivil savunma kulübü öğrencileri açılış programı: Sivil savunma kulübü öğrencilerinden Irmak Koçyiğit günün anlam ve önemi konuşmasında “bir elin nesi var iki elin sesi var, komşu komşunun külüne muhtaçtır,düşenin elinden tut ki düştüğün zaman tutacak bir el bulmalısın.” Sözleri ile bizlere tekrardan hatırlatma yaptı. Bunun yanı sıra diğer sivil savunma kulübü öğrencilerin hep bir ağızdan söylediği “yardımlaşmanın yüksek derecede yapıldığı yoplumlarda huzur,mutluluk ve başarı olur insanlar arasında dostluk duyguları kuvetlenir kin ve nefretler erir yok olur haset kalır.” Sözleri büyük bir ilgi çekti.  

Sivil savunmanın esas amacı, düşman saldırılarına, doğal olaylara karşı can ve mal kaybını minimum düzeyde tutabilmektir. Sivil savunma hayati önem taşıyan, yapıların, can ve malların korunabilmesini sağlar. Halk tarafından önemli destek kurtuluş savaşında gösterilmiştir. Örneğin cephe gerisinde yapılan her türlü önlem sivil savunma örnekleridir.

2 büyük dünya savaşında da aynı şekilde, teknolojiye rağmen yine de insanlar sivil savunma sayesinde ayakta kalmıştır.

Sivil savunma ülkemizde ilk olarak, 1928 tarihinde ortaya çıkmıştır, ilk çıktığında temel amaç hava saldırılarına karşı cephe gerisinde savunma yapmaktır, daha sonra 1938 senesinde pasif korunma kanunu adı verilerek 3502 nolu kanunda detaylıca belirtilmiştir.

2 dünya savaşında, uçakların ve silah menzillerinin, sadece cephe değil, cephenin gerisine de saldırabilmesiyle beraber, sivil halkın ölmesini engellemek adına. 1959 yılında ülkemizde sivil savunma kanunu yürürlüğe girmiştir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ