Zirvede Haber

Başkan Erdem yabancı öğrencilere Nilüfer’i anlattı

Başkan Erdem yabancı  öğrencilere Nilüfer’i anlattı

Erasmus projesi kapsamında 5 ayrı ülkeden Bursa’ya gelerek Emine Örnek Eğitim Kurumları’nın konuğu olan öğrencilerle bir araya gelen Başkan Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi’nin yönetim anlayışını ve yeni nesil belediyecilik uygulamalarını anlattı.

Nilüfer Belediyesi, Türkiye’nin yanı sıra Portekiz, Yunanistan, Almanya, Fransa ve Polonya’dan gelen öğrencileri ağırladı. Erasmus projesi kapsamında Bursa’ya gelerek Emine Örnek Eğitim Kurumları’nın konuğu olan öğrenciler Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile bir araya geldi. Okul sahibi Emine Örnek’in de katıldığı buluşma, Nilüfer Belediyesi Barış Meclisi’nde gerçekleşti.

Başkan Turgay Erdem, 77 öğrenci ve öğretmenin yer aldığı heyete Nilüfer Belediyesi’nin yönetim anlayışını ve “Yeni nesil belediyecilik” uygulamalarını anlattı. Kente yönelik hizmetleri, “Yeni nesil” hizmet anlayışıyla planladıklarına dikkat çeken Başkan Erdem, gelecek nesillerin ihtiyaçlarını anlayabilmek adına, kent hayatına çocuk ve gençlerin gözünden bakarak çözümler ürettiklerini söyledi.

Stratejik plan çalışmalarını yaparken Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile ortak çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Başkan Turgay Erdem, “Böylece gençler de yerel karar alma mekanizmalarına dahil oluyorlar” şeklinde konuştu.

“Biz, geleceğe karşı sorumluyuz” diyen Başkan Erdem, gençlere ve çocuklara yaşanabilir bir dünya bırakmakla yükümlü olduklarını vurgulayarak şöyle devam etti: “Küresel kirlenmenin olumsuz sonuçlarını azaltmak için çevre sağlığına yönelik çeşitli kampanyalar yürütüyoruz. Daha çok park ve yeşil alan yaratmaya çalışıyoruz. Gelecekte çocuklar sağlıklı gıdaya ulaşabilsinler diye tarım ve hayvancılık alanında çalışmalara ağırlık veriyoruz.”

 “Yönetim anlayışımızın temelinde katılımcılık var”

Nilüfer’de yönetim anlayışının temelinde katılımcılık olduğunu ifade eden Başkan Erdem, Nilüfer Belediyesi olarak kentin geleceğini belirleyen karar süreçlerine, kent dinamiklerinin ve halkın katılımını sağlayarak, ortak akılla hareket ettiklerini belirtti. Mahallelere yapılacak hizmetlere, Mahalle Komiteleri’nin karar verdiğini de sözlerine ekleyen Başkan Erdem, Nilüfer’de demokrasi kültürünü geliştirmek adına sivil örgütlenmeyi destekleyen çalışmalar da yaptıklarını söyledi.

Nilüfer’in kent kimliğini “Kültür-sanat ve spor kenti” olarak belirlediklerinin altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bu yönde yapılan çalışmaları da paylaştı. Eğitime büyük önem verdiklerini belirten Başkan Turgay Erdem, Erasmus gibi değişim programlarının, eğitim süreçlerine büyük faydası olduğunu kaydederek konuşmasını şöyle tamamladı: “O nedenle şu an burada olmanızı da çok önemsiyorum. Gelecekte toplumdaki tüm yönetim kademeleri yeni nesillere aktarılacak. Yani bugün bizlerin üstlendiği tüm bu görevleri siz gençler devralacaksınız. Bütün kalbimle diliyorum ki dünya sizin yönetiminizle daha güzel, daha barış ve huzur dolu, daha sevgi dolu bir yer olsun.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ