Zirvede Haber

PARALAR NEREDE?

PARALAR NEREDE?

Yenişehir’de siyaset sahaya indi. CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse geçmiş hesapları gündeme getirdi. Köse’nin hedefinde geçmiş dönem AK Partili Belediye Başkanları vardı. Köse; “Yenişehir, Bursa’da 17 ilçe içinde kapalı Pazar yeri olmayan tek ilçedir. Bu nedenle Salı günleri şehrin bütün sokakları satıcı tezgâhları ile dolar. Tezgâh açılan bu sokaklar gün boyunca trafiğe kapalı olduğu için olası bir yangında veya sağlık problemi yaşandığında, buralara ne ambulans ne de itfaiye girebilir. İnsanlar yağmurda, soğukta alış veriş yapmaya çalışırken Pazar arabaları ve insanlar bir birine çarpmaktadır. Tezgah sahiplerinden erkekler tuvalet ihtiyacını karşılamak veya yağmurdan korunmak için en yakın cami veya kahveye gidebilirken kadınlar ve çocuklar madur oluyorlar.O gün araba park etmek için Yenişehir sokaklarında yer bulmak sorun olurken, şehir trafiği de alt üst oluyor. İnsanlar arabalarını İznik Caddesi, Kozdere yolu, Bursa caddesi, inegol yolu ve Bilecik yoluna sağlı-sollu park etmek zorunda kalıyor. 2014 yerel seçimlerinde Sayın Bülent ARINÇ, Sayın Bülent Hamdi CİNGİL’e “yeter sen artık aday olma” deyince, Sayın Süleyman ÇELİK aday oldu. Seçimi de kazandı. Ama belki Türkiye’ninde en borçlu belediyesine başkan oldu.” dedi.

Çöpe Atılan Yenişehirlinin Parası

Köse; “Hiçbir denetim kurumu Bülent Bey’e “bu kadar borç yapmışsın, bu paraları nereye harcadın, hangi projelerin finansmanında kullandın, göster bakalım” demedi. Ardından görevi devralan Sayın ÇELİK bulduğu bütün kaynağı 5 yıl boyunca bu borçları kapatmak için kullanmış olacak ki, kapalı Pazar ve diğer projelere kaynak ayıramadı. Söz vermişti, kapalı Pazar yeri için 2017 de ilk kazma vurulacak, 2019 da bitecekti. 5 yıllık görev süresi doldu, başlayamadı bile. Ama güzel bir projeydi. Zemin altı otopark, zemin kat pazar, 1.katta da 1000-2000 kişilik düğün salonları, mescit ve sosyal mekanlar olacaktı. 2019 seçimlerinde Sayın Davut AYDIN başkan olduktan hemen sonra bu projeden vazgeçildi. İptal edilen proje kaç paraya çizilmişti. 150.000 TL mi, 250.000 TL mi? Buruşturup çöpe attılar. Çöpe atılan sıradan bir kağıt parçası değil, Yenişehir halkının parasıydı.” dedi.

Osmanlıya Yakışır Olmalı

Köse; “Hükumet aynı dönemde, Yenişehir halkına, otomotiv test merkezi, hızlı tren, emniyet binası, kaymakamlık binası, hal, hava alanı sefer sayısının arttırılması, Bilecik yolu, güney çevre yolu, İnegöl yolu, köylere içme suyu vb. gibi onlarca projenin de sözünü vermişti, onlar da olmadı. Şimdi Sayın AYDIN’ın da seçim vaatlerinden biri olan, Kapalı Pazarı ne zaman yapacak, iptal edilen Sayın ÇELİK’in projesinden daha mı iyi, daha mı fonksiyonel, üstünde düğün salonu, kafeterya olacak mi veya daha mı komplike olacak, yada daha alalade bir şey mi çıkacak ortaya, bekleyip göreceğiz. Yine de nüfusu 50.000 i geçmiş, Osmanlı’nın ilk başkentine, nüfusu hızla artma eğiliminde olan, gelişen Yenişehir’e yakışır bir eser olmasını dilerim.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ