Zirvede Haber

Bursa’da kuyu suyu iddiası! Akademik odalar harekete geçti…

Bursa’da kuyu suyu iddiası! Akademik odalar harekete geçti…

Bursa’da barajlardaki su oranı yüzde 5 seviyesine kadar düşünce, Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BUSKİ’nin kentteki su sorununu çözmek için şebekeye kuyu suyu bastığı iddia edilmişti. Bu iddia ‘İçme suyu ile ilgili sağlık açısından risk var mı?’ sorusunu akıllara getirirken, Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, konuyla ilgili harekete geçti.Yaklaşık 2 hafta önce CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa’da su birim fiyatını bir kez daha gündeme taşıdı ve BUSKİ’nin abonelere kuyu suyunu baraj suyu ile aynı fiyattan verdiğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BUSKİ’nin kentteki su sorununu çözmek için şebekeye kuyu suyu bastığı iddialarına yenileri eklendi. Evlerin çeşmelerinden akan çamurlu su ise vatandaşları tedirgin etti.

Bu iddialar üst üste gelince TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi harekete geçti. Konuyla ilgili enBursa.com’a konuşan TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Erhan Tekin Mutlu, şunları kaydetti:

“Bursa suyunda göz ile görülen bir şey var. Bilimsel verilere dayanmadan konuşmak çok erken olur. Bizler de basından takip ediyoruz. Hatta dün toplandık ve gündemimizde Bursa’nın suyu vardı. Ama bilimsel veri olmadan bir şey söylemek çok erken. Gereken testleri yapıyoruz. Suların çamur akmasının sebebi ise barajlarda su kalmaması ve dipteki suları kullanmamız olabilir. Kuyu suyuna zaman zaman başvurulabilinir. Burada önemli olan o suyun içme suyu hale getirilmesi. Gerekli test sonuçlarımızdan sonra daha doğru bilgileri aktaracağız.”

GÖZLER ÇIKACAK SONUÇLARA ÇEVRİLDİ

Şimdi gözler TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin Pazartesi ya da Salı gününe kadar tamamlaması beklenen çalışmalara ve çıkacak sonuçlara çevrildi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ