Zirvede Haber

Termiğe Erdoğan Freni…

Termiğe Erdoğan Freni…
Erdoğan zehir yasasına ‘dur’ dedi CHP’nin ‘Namus meselesi’ olarak nitelediği 13 termik santrale 2,5 yıl daha baca filtresi takmadan faaliyete devam kararına, Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu. Erdoğan, baca gazı filtreleme sistemlerinin mutlak suretle yapılması, yapılmadığı takdirde ceza verilmesi ve gerekirse sanrallerin kapatılması için son dakika talimatı verdi.
 
Zehir saçan 13 termik santrale 2,5 yıl daha baca filtresi takmadan faaliyete devam kararı tartışmalara yol açarken son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu.
 
Erdoğan, termik santrallerdeki baca gazı filtreleme sistemlerinin mutlaka yapılması, aksi takdirde ceza verilmesi ve gerekirse kapatılmasını istedi.
 
Erdoğan partisinin MYK toplantısında “Kirliliğe kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Kimse milletin havasını kirletemez. Mutlaka filtreleme sistemi yapılmalı. Bu konuyu da bizzat takip edeceğim” dedi.
 
Toplantıda Erdoğan’ın kirli hava yayan bacalara ilişkin gösterilen bir fotoğraf üzerine, santral yöneticilerini aradığı ve filtre takmalarını istediği de belirtildi.
 
“MADDE ÇEKİLECEK Mİ GÖRECEĞİZ…”
 
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “CHP olarak bugüne kadar 13 termik santral filtre takmazsa kapatılsın, ek süre verilmesin dedik. Bu santrallerin kapatılmasının enerji açığına yol açmayacağını da ispat ettik. Şimdi Cumhurbaşkanının da bizimle aynı düşünceyi paylaşması sevindirici. Zaten Zonguldak Çatalağzı’nın durumunu gören herşeyi anlar. Şimdi AKP’nin yasa teklifindeki 2,5 yıl ek süre öngören ve ülkeyi gaz odasına çevirecek o maddenin geri çekilmesini ve bu konuda bizim girişimlerimize destek olunmasını bekliyoruz” dedi.
 
ZEHİR SAÇAN 13 SANTRAL
 
Termik santraller Kapasite (MW) Sahibi
Afşin-Elbistan A 1.355 Çelikler Holding
Seyitömer 600 Çelikler Holding
Tunçbilek 365 Çelikler Holding
Orhaneli 210 Çelikler Holding
Afşin-Elbistan B 1.440 EÜAŞ (Kamu)
18 Mart Çan 320 EÜAŞ (Kamu)
Çayırhan 620 Ciner Enerji
Kangal 457 Konya Şeker
Soma 990 Konya Şeker
Kemerköy 630 Limak-İçtaş
Yeniköy 420 Limak-İçtaş
Çatalağzı 300 Bereket Enerji
Yatağan 630 Bereket Enerji
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ