Zirvede Haber

Fujitsu Yeni NVIDIA GPU destekli sunucu PRIMERGY GX2460 M1, gelişmiş iş Yüklerini hızlandırıyor

Fujitsu Yeni NVIDIA GPU destekli sunucu PRIMERGY GX2460 M1, gelişmiş iş Yüklerini hızlandırıyor
  • PRIMERGY GX2460 M1, Fujitsu’nun sunucu yelpazesini yapay zeka (AI) ve diğer GPU hızlandırılmış iş yüklerine güç sağlamak için genişletiyor
  • Tamamen yeni çift soketli raf sunucusu için mükemmel bir fiyat ve performans oranı sayesinde geniş bir müşteri yelpazesine erişilebilen GPU hızlandırmalı bilgi işlem
  • Yapay zeka (AI), veri bilimi ve derin öğrenme gibi gelişmiş iş yükleri için optimize edilmiş yüksek hızlı, güçlü performans, kuruluşların veri gücünden yararlanmasını sağlıyor

Fujitsu, gelişmiş yapay zeka iş yükleri için NVIDIA GPU ile hızlandırılmış bilgi işlemini genel müşteriler için erişilebilir hale getirerek küresel veri odaklı dönüşümü besliyor. NVIDIA GPU odaklı PRIMERGY GX sunucu portföyünün genişletilmesi, hem bugün hem de gelecekte gelişmiş işleme görevleri için yüksek hızlı performans sağlıyor.

Kuruluşlar tarafından toplanan ve depolanan verilerin çoğu şu anda kullanılmamaktadır. Ancak NVIDIA GPU hızlandırılmış bilgi işlem bunu değiştirmeye hazır. Analiz firması Gartner’a göre, sunucu GPU pazarı 20% CAGR1‘ genişlemeye devam ediyor. İşletmeler, AI ve veri bilimi, derin öğrenme, veri analitiği, sanal masaüstü altyapısı (VDI) ve grafikler de dahil olmak üzere iş yüklerini önemli ölçüde hızlandırmak için veri merkezlerinde GPU’ları giderek daha fazla kullanıyor.

GPU hızlandırılmış iş yükleri için açıkça tasarlanan yeni Fujitsu Server PRIMERGY GX2460 M1, gelişmiş AMD işlemcileri ve yüksek hızlı PCIe Gen4.0 şeritleri ile en son işlemci teknolojisini kullanarak hem bilgi işlem yeteneğini hem de NVIDIA GPU işletimini ve veri aktarımını optimize eder. Bu, yoğun veri iş yükleri için sunucu performansında önemli bir artış sağlar. Kuruluşların daha fazla öngörüler ortaya çıkararak ve verilerinden daha hızlı değer elde ederek müşteri deneyimlerini dönüştürmelerine, yeni pazarlar açmalarına ve çalışanları ve süreçleri daha üretken hale getirmelerine olanak tanıyarak rekabet avantajı yaratabilir.

Gelişmiş kurumsal iş yükleri için mükemmel fiyat performansı

Gelişmiş kurumsal iş yükleri için mükemmel bir fiyat ve performans oranı sunan çift soketli raf sunucusu PRIMERGY GX2460 M1, 32 çekirdeğe kadar ikinci nesil AMD EPYC serisi CPU işlemcileri, 1TB DDR4 bellek ve dört adede kadar NVIDIA veri merkezi GPU’ları içerir. Sekiz NVMe / SATA sürücüsü, büyük miktarda veri için ışık hızında depolamayı garanti ederken, altı2 adet yüksek hızlı PCIe Gen4.0 arabirimi, esnek genişletilebilirlik için GPU’ları, depolama ve ağ kartı seçeneklerini destekler. Kompakt form faktörü ile çok yönlü sunucu, enerji verimliliği için tasarlanmıştır ve böylece toplam satın alma maliyetinde düşüş sağlar. Fujitsu Yazılım Altyapı Yöneticisi (ISM) aracılığıyla diğer veri merkezi altyapılarıyla birlikte kolayca yönetilebilir.

Fujitsu Kategori Yönetimi ürünleri Avrupa Başkanı Oliver Delachapelle, değerlendirmesinde, verinin değerine vurgu yaptı: “Veri, şirketin büyüklüğü ne olursa olsun, tüm endüstriler için günümüzün veri odaklı dünyasında önemli bir iş aracıdır. Bilgi katlanarak büyümeye devam ettikçe, kuruluşların daha hızlı hareket ettirmesi, daha fazla depolaması ve kenar, veri merkezi ve bulutta işlemesi gerekir. GPU hızlandırılmış bilgi işlem, bunu akıllıca yapmak için ihtiyaç duydukları platformdur. Bu nedenle primergy portföyünü, müşterilere tüm yapay zeka (AI), veri bilimi, grafik, yüksek performanslı bilgi işlem ve VDI iş yükleri için ideal bir çözüm sunan yepyeni, son teknoloji ürünü bir sunucu kategorisi olan PRIMERGY GX2460 M1’in tanıtımıyla genişlettik. Artan bilgi işlem gücünden yararlanarak işletmeler verilerinden daha fazla sonuç çıkarabilecek, yeni fırsatların kilidini açabilecek ve en iddialı veri odaklı büyüme stratejilerini takip edebilecekler.”

Fujitsu Hakkında

Fujitsu, çok çeşitli teknoloji ürünleri, çözümleri ve hizmetleri sunan önde gelen Japon bilgi ve iletişim teknolojisi (BİT) şirketidir. Yaklaşık 130.000 Fujitsu çalışanı 100’den fazla ülkedeki müşterileri desteklemektedir. Deneyimlerimizi ve ICT’nin gücünü, müşterilerimizle toplumun geleceğini şekillendirmek için kullanıyoruz. Fujitsu Limited (TSE: 6702) 31 Mart 2020’de sona eren mali yıl için 3,9 trilyon yen (35 milyar ABD doları) konsolide gelir bildirdi. Daha fazla bilgi için lütfen www.fujitsu.com adresini ziyaret edin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ