EMEDFED’den Sert Çıkış: “Bugün Görev Nettir, Hak Verilmez Alınır!”

  • 25 Ağustos 2025
EMEDFED’den Sert Çıkış: “Bugün Görev Nettir, Hak Verilmez Alınır!”

Emekli ve Emekçi Dernekleri Federasyonu (EMEDFED) Örgütten ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Alper Özüpak, ekonomik krize ve siyasi söylemlere karşı sert bir açıklama yaptı. Özüpak, emeklilerin ve emekçilerin artık sabrının kalmadığını vurgulayarak, “Bugün görev nettir: Hak verilmez, alınır!” dedi.

“Emekli pazara gidemiyor, işçi kirayı ödeyemiyor”

Özüpak, yıllardır halka “sabır” öğütleyenlerin aslında halkın cebinden aldığını ve lüks içinde yaşadığını belirtti:

“Bugün emekli pazara gidemiyor, giden çürüğü çarığı almak zorunda kalıyor. İşçi, memur kirayı ödeyemiyor; çocuk okula aç gidiyor. Ve siyasetçiler hâlâ ekranlarda şatafatlı sözlerle gündem değiştirmenin peşinde! Bizi susturarak, umut kırıntıları vererek günü kurtarmaya çalışıyorlar. Ama bilinsin ki: Artık yeter!”

REKLAM ALANI

“Bütçeden pay istiyoruz!”

Açıklamada, adil bir bütçenin zorunluluğu vurgulandı:

“Onların üç-beş maaşına, makam arabalarına, saray sofralarına değil; halkın sofrasına, halkın çocuğuna, halkın yaşamına kaynak ayrılmasını istiyoruz. Bu ülkenin gerçek yükünü sırtlayan biziz. Fabrikada, tarlada, ofiste, kamuda gece gündüz çalışan biziz. Ama masada payı dağıtan onlar.”

“Birlik olmadan hiçbir şey değişmeyecek”

Özüpak, emeklilerin ve emekçilerin taleplerinin siyasetçiler tarafından bilinçli olarak görmezden gelindiğini ifade ederek, mücadele çağrısı yaptı:

“Birlik olmadan, yan yana durmadan, gücümüzü göstermeden hiçbir şey değişmeyecek! Siyasetçiler topu taca atmaya, günü kurtarmaya, bizleri daha da yoksulluğa mahkûm etmeye devam edecek. Emeklinin, emekçinin, işçinin, memurun artık susacak sabrı kalmamıştır. Bugün ses yükseltme, hakkı olanı talep etme, yan yana gelme günüdür.”

“Hak verilmez, alınır!”

Özüpak, açıklamasını sert sözlerle tamamladı:

“Unutmayın: Biz bir olursak, bu ülkenin gerçek bütçe sahipleri olduğumuzu göstereceğiz. Biz bir olursak, açlık değil, adalet konuşulacak. Biz bir olursak, lüks değil, halkın hakkı konuşulacak. Görev nettir: EYT’de dediğimiz gibi hak verilmez, alınır! Ve biz o hakkı almak için bir olmalıyız, birlikte mücadele etmeliyiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ