Zirvede Haber

Eğitim çalışanları için bu sene promosyon görüşmeleri daha farklı olacak

Eğitim çalışanları için bu sene promosyon görüşmeleri daha farklı olacak
Promosyon görüşmeleri öncesi Bursa2daki eğitim çalışanlarının oluşturduğu 9 sendika bir araya geldi. Alınan ortak kararda birlikte hareket edecekleri belirtilirken eğitim çalışanlarının ortak sorunları arasında maaşlar arasındaki uçurum gösteriliyor.
Bursa’daki eğitmenler; ” Ülkemizde son zamanlarda  enflasyon tamamen kontrolden çıkmış, işçi ve emekçiler başta olmak üzere geniş halk kitleleri zamlar altında ezilerek geçim derdine düşmüştür. Bankalar ile MEM arasında imzalanan banka promosyon sözleşmesi;  gayri-resmi enflasyonun yüzde 100’leri aştığı ve çalışanların maaşlarının enflasyon farkı nedeniyle arttığı dönemde geçerliliğini yitirmiştir. Eğitim emekçilerinin bankaya yatan maaşlarında ‘enflasyon farkı’ nedeniyle artış olurken, eski enflasyon oranı ve maaş düzeyine göre saptanan promosyonlar komik düzeyde kalmıştır.  Resmi TÜİK verilerine enflasyonun  %2,29, son üç ayda %12,52, yıllık %50,51 ve on iki aylık ortalamalara göre %70,20 arttığı;  iğneden ipliğe zam yağmurunun hız kesmeden devam ettiği bir ortamda “eğitim ve bilim emekçilerinin maaş, ek ders ve diğer ödemelerdeki artışlar dikkate alınarak bankalar ile yapılan promosyon sözleşmeleri yeniden değerlendirilmeli, eğitim ve bilim emekçilerinin ekonomik kayıplarının giderilmesi için gerekli adımlar en kısa sürede atılmalıdır” şeklindeki talebimizi MEB Müdürlüğü ile görüşerek gündeme getireceğiz.Tüm bu gerekçeler nedeniyle;
-Kamu kurumlarının vergi, prim gibi birçok tahsilat yapması ve döner sermaye işletmesi olan kurumların da olduğu,
-Maaş-ek ders ödeme ve diğer ek ödemeler ve saymanlıklardan çalışan hesaplarına ücret yatırılması,
-Enflasyon farkı ve maaş artış oranları,
-Döviz kuru ve enflasyon oranlarının aşırı yüksekliği,
-Özellikle biz sabit ücretlilerin maaşları enflasyon karşısında erirken, yoksulluk sınırının altında hatta açlık sınırına daha yakınken, bankaların kârımızı yüzde dört yüz artırdık açıklamaları göz önünde bulundurularak, banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesinin, yaşanan hayat pahalılığına bir nebze de olsa çare olabileceğini düşünülmekteyiz.

Bizler hakkımız olanı, adil bir promosyon sözleşmesi imzalanmasını istiyoruz! Yapılmış olan banka promosyon sözleşmesi revize edilerek, promosyon tutarları güncel enflasyon oranları baz alınarak artırılmalıdır ve eğitim emekçilerinin hak kayıpları giderilmelidir. ” ifadeleri kullanıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ