Zirvede Haber

‘TÜRKİYE YAPILMIŞLARI YAPARAK DEĞİL, YAPILMAMIŞLARI YAPARAK SÜPER GÜÇ OLABİLİR.’

‘TÜRKİYE YAPILMIŞLARI YAPARAK DEĞİL, YAPILMAMIŞLARI YAPARAK SÜPER GÜÇ OLABİLİR.’

Avrupa Birliği (AB) üyeliği konusunda ümitlerini büyük ölçüde yitiren ve NATO üyesi olmasına karşın yapısal koşulların da zorlamasıyla ABD’nin yanında Rusya, Çin, komşu ülkeler ve uzak coğrafyalardaki devletler de dahil olmak üzere pek çok farklı aktörle yakın ilişkiler tesis eden Türkiye, yeni dönemde dış politikasında “bölgesel güç” kavramı üzerinde durmak zorunda kalacaktır.

Bölgesel güç, uluslararası ilişkiler literatüründe, “coğrafi olarak tanımlanmış olan bir bölgeye ait olan, bu bölgeyi ekonomik ve askeri açıdan etkileyen, bölgede hegemonya işlevi görebilecek güce ve güç kaynaklarının kullanımına istekli olacak şekilde dünya ölçeğinde belli bir etkiye sahip olan, komşuları tarafından bölgesel lider olarak tanınmış ve hatta kabullenilmiş bir ülke” olarak tanımlanmaktadır.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Zafer Partili isim hava savunma sistemine vurgu yaptı. Zafer Parti Genel Başkan Yardımcısı Bayram Kazancı; “Türkiye’nin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi Hava Savunma Sistemidir. IŞIN KALKANI- TÜRK HAVA SAVUNMA SİSTEMİ Işın Kalkanı, dünyada mevcut sistemlerden tamamen farklı olarak ışınların kullanılacağı dost ve düşmanı ayırabilecek, akıllı yazılımlarla istenilen hareketi otomatik yapabilecek bir sistemdir. İnsan tarafından görülemeyen dalga boylarının kullanılacağı bu sistem gelecek yılların dünyasında lider ülke olabilmenin yegane formülüdür. Türkiye savunma sanayinde ne yazık ki hala yapılmışları yapmaya çalışan bir konumda. Unutulmaması gereken önemli nokta şudur. ‘TÜRKİYE YAPILMIŞLARI YAPARAK DEĞİL, YAPILMAMIŞLARI YAPARAK SÜPER GÜÇ OLABİLİR.’ Günümüzün teknoloji imkanları bunun için uygun bir zemin oluşturuyor. IŞIN KALKANI, Rusya’dan alınan S-400 le re ödenen para kadar bütçeyle 5 yılda bitirilecek bir proje. ÜLKE SENİN, ZAFER SENİN, KARAR DA SENİN. ” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ