Zirvede Haber

Şahinkaya Eğitim Kurumlarından unutulmaz Cumhuriyet kutlaması

Şahinkaya Eğitim Kurumlarından unutulmaz Cumhuriyet kutlaması

Şahinkaya Eğitim Kurumları her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Cumhuriyet’in 100. yılına yakışan etkinlikler ile taçlandırdı. Öğrencisinden öğretmenine, velilerinden özel davetlilerine kadar herkesin katılım gösterdiği etkinlikler günler öncesinde başladı. Cumhuriyet Yürüyüşü, Cumhuriyet Resepsiyonu ve gösterilerin coşkusu, yapılan fener alayı ile son buldu. Öte yandan Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel hazırlanan kısa filmin New York Times Meydanı’ndaki dev ekranda yansıtılması da oldukça ses getirdi.

Cumhuriyet Resepsiyonu ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel programları Şahinkaya’nın Skola, Hexagon ve Academy Kampüsü’nde bulunan öğrencilerinin ve davetlilerin katılımıyla görkemli bir geceye dönüştü.

YÜZYILIN YÜZLERİ

Öğrencilerin özenle hazırlamış olduğu “Yüzyılın Yüzleri” programı, Atatürk ve silah arkadaşları adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programın açılış konuşmasını Şahinkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dilay Şahinkaya yaptı.

Dilay Şahinkaya konuşmasında milli mücadele döneminde Türk milletini saran cumhuriyet ateşinin yükselişinin önemine vurgu yaptı.

“ANT OLSUN YOLUNDAYIZ”

Dilay Şahinkaya yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk milletinin varoluş mücadelesinin Cumhuriyet ile taçlandığına dikkat çekerek “Bizlere düşen görev ise Cumhuriyeti muhafaza ve müdafaa etmektir” dedi.

Şahinkaya sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılına adım attığımız bugünlerde başöğretmenimizin izinde giden eğitim neferleri olarak insanlığa saygılı, millet ve ülke sevgisiyle dolu, bağımsızlığın değerini bilen Cumhuriyet Gençliği yetiştirmekten kıvanç ve onur duyuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız güç ile onun devrimlerinin ışığında geride bıraktığımız 100 yılda başımızı dik tutan Cumhuriyeti bizler yaşatacağız. İlelebet payidar kalacak Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Ant olsun, yolundayız” diyerek duygularını ifade etti.

Academy Kampüs tiyatro grubu öğrencileri düzenlenen program kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl ruhunu milli mücadele döneminde ilk kurşunu atan Hasan Tahsin ile başlattı. Cumhuriyet’in kadın kahramanlarına, vatan aşkı göğsünde ateşten gömlek olmuş Halide Edib’e, cesaretiyle cepheden cepheye koşan Kara Fatma’ya, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’a, dünyanın sayılı matematikçilerinden olan Cahit Arf’e ve daha birçok kahramana selam durdu. “Yüzyılın Yüzleri” programı kapsamında Cumhuriyet’in kuruluş süreci öğrencilerin tiyatro sunumunun yanı sıra koronun seslendirdiği marşlar, halk oyunları ve modern dans çalışmaları ile de izleyicilere yansıtıldı. Lise öğrencilerinin yanı sıra ortaokul öğrencilerinin dans gösterileri de günün anlam ve önemine yakışan görüntüler ortaya çıkardı.

CUMHURİYETİN EVLATLARINDAN ANLAMLI KORTEJ

Şahinkaya öğrencileri adımlarını Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için attı. Şahinkaya ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile bando takımı 100’üncü yıla özel kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. 20 yıldır Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının ışığında ilerleyen Şahinkayalılar, muhteşem kortej ile Cumhuriyet ruhunu coşku ve gururla taşıdı.

Akşam saatlerinde Şahinkaya Academy Kampüste başlayan lise öğrencilerinin Cumhuriyet yürüyüşünde cadde ve sokaklar çocukların meşaleleri ile aydınlandı. Öğrenciler gerçekleştirdikleri fener alayında dakikalarca ellerinde meşaleler ile yürüdüler.

Cumhuriyet coşkusu New York’a taştı

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı Şahinkaya Eğitim Kurumlarında coşkuyla kutlanırken, günün anlam ve önemine özel hazırlanan ‘And olsun’ adlı kısa film New York Times Meydanı’ndaki dev ekranlara yansıtıldı.

Böylece Cumhuriyet’in 100’üncü yılı sadece Bursa’da değil New York sokaklarında da kutlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ