Zirvede Haber

MHP’li Bülent Erden; “Hayri Türkyılmaz, Mudanya’yı Çöpten Temizleyecekti! Çöplüğe Döndük!”

MHP’li Bülent Erden; “Hayri Türkyılmaz, Mudanya’yı Çöpten Temizleyecekti! Çöplüğe Döndük!”

MHP Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Bülent Erden, hedefindeki belediye başkanına sert sözlerle yüklendi! Erden; ” Hakkını yemeyelim !!! Söz verdiği iki projeyi gerçekleştirdi. 1. Zübeyde Ana çocuk akademisi (kreş), Proje doğru ( Bademli ) yeri yanlış. 2. Yıldıztepe Sosyal yaşam merkezi Yeri doğru ( sanayi sitesi görünümlü, denize yan bakan) proje yanlış. Sayın Türkyılmaz iki doğruyu bir araya getirmediniz. Bir projeye daha başlamayın. Konser vesayre ile son 210 günü geçirin. Mudanyalı zararını bilsin!” dedi.

Sözlerinin devamında Erden; ” Plasebo etkisi, tıbbi olarak etkisiz bir ilacın telkine dayalı bir etki ortaya çıkarma halidir. Latince kökenli bir kelime olup hoşnut etmek anlamına gelir. Bu tanımlama bugün Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın Mudanyamızda uyguladığı yerel popülist yönetim anlayışının sanki bir özetidir. Konserler, festivaller yapılıyor. Meydanları (çoğu Bursa’dan gelen vatandaşlar) insanlar dolduruyor. Konser varsa otoparkçı esnaf memnun, kafeci, restorancı, büfeci esnaflar memnun. Vur patlasın çal oynasın!

Ancak bu şatafatlı konser gecelerinin bir de sabahı var! Mudanyamız ortak akıl, samimi irade ile çözüm üretilmesi gereken çok acil öncelikli ihtiyaç duyulan hizmet ve yatırımlardan bilerek mahrum bırakılıyor. Halkımızın Hasköy’deki mülkleri satılıyor, şov amaçlı etkinlik ve gereksiz harcamalarla ilçemizin geleceği karartılıyor. Mudanya adeta Hayri Türkyılmaz ile çöküş öncesi lale devrini yaşıyor. Sayın Başkanın yaklaşık 10 yıldır söylediği ” Mudanya Emin Ellerde “ palavrasıyla Mudanya çiftçisine, halkına verilen seçim vaatleri bir türlü gerçekleştirilmiyor.
Tüm bu gereksiz harcamaların sonucunda ilçemiz yetersiz alt yapısı, tarihi kent dokusuna uyumlu cazibe merkezleri olmaması nedeniyle hem sağlık, hem kültür, hem de agro turizmin müthiş gelirlerinden mahrum bırakılıyor.
Korkarım böyle giderse çok yakında Mudanya turizm trenini kaçırmış olacak. Şu an da gerçekleştirilen tüm festival, konser ve afaki harcamaların ilçemize günü kurtarmak dışında zerre kadar marka ve katma değeri yoktur. Halkımızı bunaltan sorunlar ise kenarda çığ gibi yığılmaktadır. Yanlış anlaşılmasın konser, festival olmasın demiyorum. Ancak Sayın Başkanın seçim vaadi olmasına rağmen pilot bölge olarak bile gerçekleştirmediği acil öncelikli projeler seçim kitapçıklarının tozlu sayfalarında duruyor. Mudanyamızın en önemli turizm kozu olan Giritli Mahallesi dediğimiz yerde modern bir çöp toplama sistemi kurulmadan, mevcut çöp konteynerları yıkanıp dezenfekte edilmeden kara sinek yığınları içinde gerçekleştirilen Lezzet Festivali sadece vergisiz satış yapılan esnaf pazarının ötesine geçmiyor. Mudanya’da müthiş bütçeler ayrılarak kalıcı eseri ve etkisi olmayan organizasyonlarla su üzerine yazı yazılmaya devam ediliyor. Bunun geleceğimiz açısından elbet bir bedeli olacaktır. Böyle devam ederse sıkıntısını halkımız daha fazla yaşayacaktır.
OLMADI SAYIN BAŞKAN BU İŞİ BECEREMEDİN
2014 – 2019 Hedeflerini içeren seçim vaatleri kitapçığında Sayın Başkan şöyle yazmış ;
* Mudanya artık kirli bir kent olmayacak. Düzenli Çöp Toplama Sistemi oluşturulacak Mudanya’yı temizleyeceğiz.
* Çöp Ayrıştırma Projesi ile çöpleri kaynağında ayrıştıracağız. Geri kazanımdan elde edilecek geliri Mudanya halkının yararı için kullanacağız.
* Park ve bahçelerin düzenli bakımlarını yapacağız. Parklarımız tertemiz olacak.
* Mudanya’daki tüm camilerin düzenli olarak temizliklerini yapacağız.
Sonuç olarak ortada büyük bir beceriksizlik, boşvermişlik, hizmet siyaseti yerine hamaset siyasetiyle boşa geçirilen Mudanyalıya zarar ziyan yazan yıllardan başka bir şey yok. Mudanya ve Mudanyalı bunları hak etmiyor. Sayın Başkan’ın Mudanya çiftçisine verdiği Benzin İstasyonu sözünü de, Soğuk Hava Deposu, Fuar Kongre Merkezi sözlerini de unutmadık. 2023 yılı Mayıs ayında Mudanya Belediyemizin bir çöp toplama sistemi olmadığını, çöp konteynerlerinin düzenli olarak yıkanıp dezenfekte edilmediğini Büyükşehir Belediyemizin onca çaba ve ilaçlamasına rağmen sinek istilası yaşayabileceğimizi gündeme taşımış ve durumun vahametini fotoğraflarla gündeme taşımıştım. Durum yine aynı. Kifayetsiz bir Mudanya Belediye Başkanı ile halkımız imtihanda.
Sayın Belediye Başkanı artık Mudanyalıyı algı operasyonlarıyla, boş vaat ve yanlış projelerle aldattığınız yeter. Saygıdeğer Mudanyalılar Ayrı gayrı demeden, el ele, gönül gönüle gerçekten ortak akıl ve toplumsal yarar odaklı bir yerel yönetimle daha fazla zaman kaybetmeden Mudanyamızın makus kaderi değişebilir. Buna yürekten inanıyor sizlerin hak ettiğiniz güzel daha yaşanabilir, temiz, tertipli bir Mudanya’ya hep birlikte kavuşmamızı diliyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ