Zirvede Haber

“DARP EDİLİYORUZ, ÖLDÜRÜLÜYORUZ!”

“DARP EDİLİYORUZ, ÖLDÜRÜLÜYORUZ!”

Veteriner Hekime saldırıya Bursa tek vücut! Bursa Veteriner Hekimler Odası Bursa Şubesi Başkanı Melike Baysal Darp ediliyoruz, öldürülüyoruz! Ama veteriner hekimler olarak Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınmıyoruz” dedi.

Başkanı Melike Baysal;

“Yaşamın tüm alanlarında kadına, çocuğa, hayvana ve doğaya karşı uygulanan şiddet, sağlık alanında da hızla artmış ve artık dayanılmaz bir boyuta gelmiştir.

Maalesef toplumun her kesiminde yaşanan her türlü şiddet cezasız kalmakta ve bu durum toplumda şiddetin artarak devam etmesini teşvik etmektedir.

Son olarak Ankara’da bir klinikte, tedavi sürecinde kedisinin hayatını kaybetmesi üzerine hasta yakını, tedaviyi yürüten veteriner hekimi darp etmiştir.

Sıkça yaşandığı üzere şiddet sağlık mesleklerini ayırt etmiyor; yaşam hakkı, doğa ve çevre için çalışan tüm sağlık çalışanlarını hedef alıyor.

Özellikle meslektaşlarımıza yönelik şiddetin dozu maalesef giderek artıyor.

Bazen toplum sağlığını korumak için gıda kontrolü yaparken, bazen yerel yönetimlerin eksikliklerinden sorumlu tutularak, bazen bilimsel tüm hekimlik uygulamalarını yaptığı halde kaybettiği hastası sebep gösterilerek

Yetkililerin gözü önünde darp ediliyoruz, bıçaklanıyoruz, hatta öldürülüyoruz…

Ama, tüm ısrarlarımıza rağmen veteriner hekimler Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamı dışında tutulmaktadırlar.”

Çok haklı… Hoş yasa kapsamına aldıklarını da şiddetten koruyamıyor… Ancak veteriner hekimlerin sağlıkta şiddet yasası kapsamı dışında tutulmasının da anlaşılır bir yanı yok…
Neden mi? Nedenini Başkan Melike Baysal gayet güzel şöyle açıklıyor:

“Oysa veteriner hekimler yasalar önünde sağlık çalışandır, bizlere karşı işlenen suçlar da buna göre değerlendirilmeli, özlük haklarımız dahil olmak üzere veteriner hekimlerin yaşam ve çalışma koşulları hak ettikleri şekilde düzenlenmelidir.

Yaşadığımız bu son olayda saldırganı kınıyor, mesleğimizde artarak devam eden bu şiddeti görmezden gelenlerin de bu saldırıda sorumluluğu olduğunu kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Görevi başında şiddete uğrayan meslektaşımız Veteriner Hekim Ceren Eroğlu’nun yanında olduğumuzu bildirir; yaşatmayı ve şifa vermeyi ilke edinmiş bir meslek grubu olarak sesimiz duyulmadığı takdirde tüm anayasal haklarımızı kullanacağımızı, yakın bir zamanda iş bırakma kararı aldığımızı ifade etmek isteriz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ