Zirvede Haber

“28 MAYIS ÜLKEMİZİN KİLOMETRE TAŞIDIR!..”

“28 MAYIS ÜLKEMİZİN KİLOMETRE TAŞIDIR!..”

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, 28 Mayıs tarihinin, tek adam rejimi ile demokrasi arasına sıkışan Türkiye’nin, kaderini belirleyecek bir kilometre taşı olduğuna vurgu yaptı.

İYİ Parti’nin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülkemizin 13.Cumhurbaşkanı olabilmesi için bütün gücünü yine seferber edeceğini belirten Dr. Hasanoğlu, “Millet İttifakı olarak 14 Mayıs’ta yarım kalan işimizi tamamlayacağız ve ülkemizi yönetecek Yürütme organının bir parçası olacağız” dedi.
Türk Milletinin ferasetine her zaman güvendiklerini, sandıkta verdiği karara da büyük saygı duyduklarını ifade eden Dr. Hasanoğlu şunları söyledi:
“14 Mayıs seçimleriyle ilgili Başkanlık Divanımız, Yönetim Kurulumuz ve İlçe Başkanlarımız ile birlikte geniş çaplı bir değerlendirme yaptık. Eksilerimizi, artılarımızı, yapabildiklerimizi, yapamadıklarımızı, özeleştirilerimizi de ortaya kıyarak konuştuk, gerekli çıkarımlarımızı elde ettik.
Aynı değerlendirmeyi pek tabi ki Genel Merkezimiz de ilgili kurullarıyla gerçekleştirdi; dolayısıyla önümüze 28 Mayıs’la ilgili yeni bir yol haritası ortaya çıktı.
Önümüzdeki 10 günlük süre, Türk siyaseti açısından gerçekten çok değerlidir. Bu kez dört adayın yarıştığı ve bir tanesinin 50 artı 1 değil, iki adayın yarıştığı ve birinin diğerinden bir oy fazla alan adayın Cumhurbaşkanlığını kazanacağı bir seçime şahitlik edeceğiz.
Bu süreçte İYİ Parti olarak bizler, gündem dışı gösterilmek istenen ülkemizin ağır sorunlarını öne çıkarmaya, bilinçli bir politikayla bir bir yok edilen Cumhuriyet değerlerimizi hatırlatmaya, iktidar partisinin ileri sürdüğü gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi olmayan iddialarını boşa çıkarmaya devam edeceğiz.
Aynı zamanda ülkemizin bölünmez bütünlüğü konusundaki hassasiyetimize, bölücü terör örgütüne karşı her türlü mücadelenin artarak sürdürülmesine, milli ve manevi değerlerimizin korunup kollanmasına yönelik tedbirlerin alınması gerektiğine, Atatürk ilke ve inkılaplarının vaz geçilmez düsturumuz olduğuna ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine yükseltilmesi ile birlikte huzur ve güven ortamının mutlak surette sağlanmasına ısrarla vurgu yapacağız.
Bununla birlikte;
İYİ Parti Bursa Teşkilatları olarak tüm kadrolarımızla birlikte Millet İttifakının bir bileşeni olarak bu hedeflere ulaşabilmek için büyük çaba göstereceğiz.
Bize göre Türkiye tam anlamıyla bir yol ayrımındadır ve soru aslında çok nettir.
Ülkemiz, 21 yıllık tek adam rejiminden çok daha ağır bir otokrasi şartlarını mı kabul edecektir? Yoksa insan onuruna yakışır en uygun rejim olan demokrasiyi mi tercih edecektir?
Otokrasi, ülkeleri katı bir totaliter rejime götüren taşları hızla ören, koskoca bir memleketi bir kişinin, bir zümrenin ya da bir ailenin keyfi idaresine bırakan; hak, hukuk ve adaletin askıya alındığı, özgürlüklerin olmadığı bir rejimin adıdır.
Dolayısıyla İYİ Parti, insanımızın böylesine acımasız bir sisteme mahkum edilmesinin karşısındadır, buna karşılık da 28 Mayıs’ta, tüm kurum ve kurallarıyla yerli yerine oturtulacak demokrasinin yanında saf tutacaktır.


Diğer bir değişle;
Sorun Sn. Recep Tayyip Erdoğan ya da Sn. Kemal Kılıçdaroğlu mu seçilecek meselesi değildir.
Asıl sorun; her açıdan bir esareti mi, yoksa yoksulluk, yolsuzluk ve yasakların son bulacağı hürriyeti mi tercih edeceğiz sorusunun cevabının ne olacağıdır.
Biz inanıyoruz ki;
Türk Milleti son tahlilde Sn. Kemal Kılıçdaroğlu diyerek demokrasiden yana saf tutacaktır.
İYİ Parti Teşkilatları olarak bizler de; halkımızla aynı saflarda yer alarak, 28 Mayıs sonrası oluşacak Yürütme organında yer alarak, ülkemizin doğru düzgün yönetilmesine katkı sağlayan icracı partilerden biri olacağız.
Partililerimiz bu bilinçle Bursa’da yine sandıkların başında olacaklar ve tarihi bir görevi yerine getirmenin huzurunu duyacaklar.
Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
İYİ Parti’nin hedefi iktidardır ve ülke yönetiminde söz sahibi olmaktır.
Bu hedefimizden asla vaz geçmeden tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
İnşallah da 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerini mutlaka kazanacağız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ