Zirvede Haber

Mehmet Yılmaz Yazdı; Kimsesizlerin kimsesi, sessiz çoğunluğun sesi!

Mehmet Yılmaz Yazdı; Kimsesizlerin kimsesi, sessiz çoğunluğun sesi!

Köşe Yazarımız Mehmet Yılmaz;

“Cumartesi günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Esnaf ziyareti için Bandırma’ya geleceğini öğrenince Erdek’te Hüsnü Doğruoğlu’yla birlikte biz de Bandırmaya geldik. İYİ Parti Uluslararası Başkan Yardımcısı Birgül Yıldız Günay’ın biriyle yanımıza geldi. Adının İsmail Çiçek olduğunu öğrendiğimiz kişi, oğlu 15 Temmuz’da er olarak askerliğini yapan ve o günden beri de ceza evinde yatan bir asker babasıydı.

“Biz çocuklarımızı askere gönderdik” diye başladı sözlerine. Daha sonra “Ben sade oğlum için adalet istemiyorum istemiyorum. Bütün gariban erler için istiyorum. Bir günlük ere müebbet veriliyor. Bunun hangi kanunda yeri var? Ben 80 darbesini gören insanım. Bir tane er içeri girmemişti.” Dinleyenlerden biri araya girdi. “İyi olacak, iyi olacak az kaldı, sabır, sabır” diyordu. “Ben iyi değilim. Fetöcüler dışarda bizim çocuklarımız içeride. Adalet yok. Benim çocuğuma ‘Sen niye gittin?’ diyor. Üstündeki komutan diyor ki ‘Git, git’ ‘Kal, kal.’ Çocuğum ‘Gitmeseydim ne olacaktı?’ diyor. Gitmemesi mümkün mü?”

 Askerliği yapan herkes erin komutanının emirlerine karşı gelemeyeceğini bilir. Hain darbe girişiminin sorumlularının en ağır cezaya çarptırılmasına demokrasiyi savunan hiç kimse karşı çıkmaz. Ancak FETÖ elebaşına methiyeler dizenler devlet kademelerinde önemli mevkilerde konumunu korurken, hiçbir suçu olmayan insanların işinden ya da özgürlüğünden olması toplumun vicdanını sızlatıyor.

Yolsuzluğu, yoksulluğu ve yasakları ortadan kaldırma, 2023’te 500 milyar dolar ihracat, kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolar seviyesine çıkaracağı vaadiyle iş başına gelen iktidar günün sonunda vatandaşı kuru ekmeğe muhtaç eder duruma geldi. Ne vaat etmişse tersini yaptı.

“Kimsesizlerin kimsesi, sessiz çoğunlukların sesi!” olacağı iddiasıyla ortaya çıkanlar zaman içerisinde kimsesizlere arkasını döndü, sessiz çoğunluğun sesine kulak vermedi, feryatlarını duymadı. Bu yüzden de inandırıcılığını yitirdi.

Ocak 2020’de “Gidilmedik ilçe bırakmayacağız. Koltukları değil ayakkabıları eskiteceğiz!” sözleriyle il ve ilçe gezilerine başlayan Meral Akşener, gittiği her yerde esnaf ziyaretleri yapmakla birlikte vatandaşın derdini dinledi. Her platformda çözüm aradı. Her kesiminde sıkıntı yaşayanların temsilcilerini Meclis Gurup Toplantılarında konuşturarak problemleri ülke gündemine taşıdı.

Kovit-19 salgınından dolayı bu ziyaretler zaman zaman kesintiye uğrasa da devam etti ve çok az sayıdaki ilçe dışında her yere gidildi. İnsanlar kendilerini anlayan, problemlerine çözüm bulacağına inandıkları güven veren liderlerin etrafında toplanırlar.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bandırma’da yaptığı kısa konuşmayla çok net mesajlar verdi. Türkiye’nin çözülemeyecek problemi yok. İlk önce çalmayacaksınız, çaldırmayacaksınız. İsraf etmeyeceksiniz. Kaynakları verimli kullanacaksınız. Türkiye’nin imkânları büyük. Bu ülkenin harika insanları var, muhteşem gençleri var. O gençlerin önüne umudu koyacaksınız. İstihdamı yaratacaksınız. Bunlar yapılırsa Türkiye’nin çözülemeyecek problemi yok. Birlikte el ele verip bu karanlık düzeni değiştireceğiz ve seçmenin velinimet olduğunu göstereceğiz” dedi

Vatandaş öteden beri, değerleriyle hedefleri birbirine uyumlu, eylemleriyle söylemleri tutarlı, problemlerine çözüm bulacağı güven veren bütünlük sahibi bir lider aradı. Bir başka ifadeyle mümin görüneni değil mümin olanı aradı. Böyle bir şahsiyetin dertlerine deva olacağına inandı. Sıkıntıda olan herkesin Meral Akşener’i bir umut olarak gördüğü gibi İsmail Çiçek’te dermanı orada aramıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ