Zirvede Haber

Ülke vatandaşlığını, ülke topraklarını pazarlayanlar ortada cirit atıyor!

Ülke vatandaşlığını, ülke topraklarını pazarlayanlar ortada cirit atıyor!

CHP’li meclis üyesinin çıkışı Bursa gündeminde bomba etkisi yaptı! CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Servet Çağıl, haziran oturumunda söz alarak; “Bu ay içerisinde de şehitlerimiz vardı yurtiçi ve yurt dışı operasyonlarda şehit olan güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet kederli ailelerine sabır milletimize başsağlığı diliyorum. Bu ayki önemli bayramlarımızdan biri 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün  Samsun’a çıkması ve ulusal kurtuluş mücadelesini başlatmasıdır. Milli bayramlarımız tarihsel önemleri bir yana aynı zamanda sonraki nesillere bir çağrı ve yol göstereceği hedefler vermektedir. Aradan geçen bir Asrın ardından emperyalistler ülkeden kovuldu ancak parasıyla silahıyla kültürüyle ülke içine nüfuz eden emperyalistler ortaya çıktı

Yunanlılar denize döküldü ama ‘’keşke Yunan galip gelseydi’’ diyenlerin baş tacı edenler ortaya çıktı Kapitülasyonlar sonlandı ama ülke vatandaşlığını, ülke topraklarını pazarlayanlar ortaya çıktı  Bayramlarımızı kurucu iradenin hedeflediği ve arzuladığı şekilde kutlamak ümidiyle nice bayramlar görmemizi ümit ediyorum Tarihimizdeki acı günlerden biri de 57 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, yüzlercesinin yaralandığı, binlerce ev ve işyerinin yakılıp talan edildiği Çorum Katliamı; bu acı günler bir daha yaşanmasın diye bu katliamı da unutmuyor ve lanetliyoruz. Yakın tarihte yaşadığımız acı olaylardan biri de yüzlerce insanımızın göçük altında kaldığı Soma maden faciasıdır. Timsah gözyaşı dökenlerin aksine Soma aç gözlülüğün, pervasızlığın, kibrin ve enaniyetin göstergesidir.

Benim gözümde Soma budur bu  fotoğraf karesidir. Madenin sahibi , ölen her bir madenci için yalnızca 8 gün hapiste kaldı Soma davasının avukatlarından Selçuk Kozağaçlı ve Can Atalay ise cezaevinde. Bu tekme de , hakkını arayan yerdeki madenciye para cezası verildi, tekmeyi atan, ayağım incindi diye rapor aldı ve ardından madenciye hapis cezası verildi ve en sonunda da tekmeyi atanın ticari ateşe olarak Almanya’ya atandı. Dediğim gibi dönemi özetleyen kul hakkına girenleri yücelten sembol bir fotoğraftır.

Bu ay içerisinde KPSS başvuruları yapıldı ve milyonlarca insanımız bu sınava girmek için  müracaat etti. KPSS nin temel amacı, liyakatlı işinde uzman insanları tespit edip devlet idaresine almaktır. Ancak Kpss’ye sonradan eklenen mülakat ve benzeri sistemlerle sınavı başarılı geçenlerin elendiği, başarısız olanların da memuriyete alındığı durumlar yaşandığı görülmektedir. Bu haliyle KPSS sistemi kadük hale gelmiştir. Bir taraftan ekonomik güçlükle boğuşan bir taraftan da bu zorlu sınavlara hazırlanan insanlarımız , ilçemizden kaç başvuru yapıldı bilemiyorum ama bu insanlarımıza destek olmak amacıyla ,sınava girecek insanlarımızın başvuru ücretlerinin belediyemiz tarafından karşılanmasını öneriyorum. Bununla ilgili önergede hazırladık meclisimizin takdirine sunuyorum.” dedi.

YILDIRIM BELEDİYESİ

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 

Önerge;

Yıldırım ilçe sınırları içerisinde KPSS’ye başvuru yapan insanlarımızın tespit edilmesi ile  KPSS başvuru ücretlerinin belediyemiz tarafından karşılanmasını öneriyoruz.

Bir taraftan ekonomik güçlükle boğuşan bir taraftan da bu zorlu sınavlara hazırlanan insanlarımıza destek olmak amacıyla  KPSS başvuru ücretlerinin belediyemiz tarafından karşılanmasını öneriyoruz.01.06.2022

CHP Grubu Adına

Servet Çağıl

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ