Zirvede Haber

Altın yatırımcıları dikkat!

Altın yatırımcıları dikkat!

Altın yatırımcıları dikkat! Finans Uzmanı Murat Özsoy, yeni alım seviyesini açıkladı

Piyasaların gözü çarşamba günü açıklanacak olan nisan ayı ABD enflasyon verisinde. Mart ayında yüzde 8,5 gelerek 40 yılın zirvesini yenileyen ABD enflasyonu için piyasa beklentisi yüzde 8,1 gelmesi gelmesi yönünde. Haftanın en kiritik verisi altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? Ekonomist-Finans Uzmanı Murat Özsoy, kritik rakamlar verdi.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya düşüşle başlamasının ardından 898 lira seviyesinde işlem görüyor. Ons altın iste 1864 dolardan işlem görüyor.

ABD’deki enflasyon endişesi varlık fiyatlarında etkili olmayı sürdürürken, piyasalarda oynaklık artmaya devam ediyor. Küresel piyasaların gözü ise ABD enflasyon verisinde.

Ekonomist Finans Uzmanı Murat Özsoy, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 3 seviyesini aşması sonrasında belirgin bir düşüş içerisine giren ons altın fiyatının 1863 Dolar seviyesinin altında bir kapanış sergiler ise son 3 aydaki en düşük seviyesi olan 1854 Dolar’a kadar bir seyir izleyebileceğinin altını çiziyor.

ABD 10 YILLIK TAHVİL FAİZİNDE GEVŞEME SİNYALİ

1863 Dolar’ın önemli bir destek seviyesi olduğunu vurgulayan Özsoy, “Ons altın fiyatlarındaki seyrin daha net bir görünüm kazanması için bu hafta Çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyon rakamını takip edeceğiz. Genel beklenti olan yüzde 8.1’in daha da altında bir rakam açıklanması halinde 10 yıllık tahvil faizlerinde bir gevşeme olmasını bekliyorum. Yüzde 8.1’in altında bir enflasyon açıklanması bu gevşemenin yüzde 3’ün altına kadar olmasına etki eder diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

ALTINDA ALIM FIRSATI

Piyasa beklentisi paralelinde açıklanan bir enflasyon karşısında yine de ABD 10 yıllıklarında sınırlı bir gerileme olacağını belirten Özsoy, “Bu durum karşısında ABD dolar endeksinin hareketini takip edeceğiz. Eğer orada da 103 seviyesinin altına bir gerileme söz konusu olursa bu durumda ons altındaki toparlanma 1892 dolar seviyesine doğru olacaktır. Gram altın tarafında ise 900 TL ve eğer yakalanabilirse 900 TL altındaki seviyeler şu anda fırsat olarak nitelendirilebilir” dedi.

Biz Finansal Danışmanlığı Kurucusu Murat Özsoy, özellikle Dolar/TL kurunda Mayıs ayı itibariyle FED etkisiyle yükselişin sonucunda gram altında yeniden 925 TL-930 TL seviyeleri gündeme geleceğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ