Zirvede Haber

Ambulanslar 1,5 Aydır Kaskosuz.

Ambulanslar 1,5 Aydır Kaskosuz.

Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı’na ait 5 bin 258 adet ambulansın 2022 yılı kaskolarının halen yapılmadığını dile getiren Yüksel Özkan, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin boyutlarının ne derece vahim olduğunun altını çizdi.

2020 yılında 19 milyon Lira, 2021 yılında ise 44 milyon Lira kasko bedeli ödeyen Sağlık Bakanlığı’nın ekonomik krizden dolayı 2022 yılı için ihale sürecini başlatmadığı iddialarına değinen Özkan, ambulansların 1,5 aydır trafikte kaskosuz olarak kullanılmasının hem sağlık çalışanları hem de trafikteki diğer araç sürücüleri için ciddi riskler oluşturmaktadır, dedi.

Sağlık Bakanlığı “Daha Dikkatli Olun” Uyarısı Yapmış.

Trafikte normal araçlardan daha hızlı ve risk alarak hareket eden ambulansların karışacağı herhangi bir kazada, yaralanma ve ölüm sonrasında oluşabilecek tüm tedavi giderleri ile masrafların doğrudan devletin cebinden çıkacağını, ayrıca ambulanslarda görevli tüm sağlık çalışanlarının da güvencesiz bırakıldığını belirten Özkan, ambulansta görevli sağlık çalışanlarının bu durumdan dolayı tedirgin olduklarını, buna karşılık Bakanlığın, Sağlık Müdürlükleri aracılığı ile çalışanlara “araçlar kaskosuz, daha dikkatli olun” uyarıları yaptığı iddialarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Söz konusu iddiaların ardından Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın yanıtlaması üzerine soru önergesi verdiklerini belirten Yüksel Özkan, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Özkan Soru Önergesinde;

“Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı’na ait 5 bin 258 ambulans için, 2020 yılında 19 milyon, 2021 yılında ise 44 milyon lira kasko bedeli ödeyen Sağlık Bakanlığı’nın ekonomik krizden dolayı 2022 yılı için ihale sürecini başlatmadığı iddiaları basına yansımıştır.

Yine aynı haberlere göre ambulansların 1,5 aydır kaskosuz olarak kullanıldığı iddia edilmektedir. Trafikte normal araçlardan daha hızlı ve risk alarak hareket eden ambulansların herhangi bir kazada, yaralanma ve ölüm sonrasında oluşacak tüm tedavi giderleri ile masraflar doğrudan devletin cebinden çıkacaktır. Ayrıca ambulanslarda görevli tüm sağlık çalışanları güvencesiz bırakılmıştır.

Bu noktadan hareketle;

1.Ambulans kaskoları için, 2022 yılı ihale süreci başlatılmış mıdır? İhale ne aşamadadır?

2.Ambulansların 1,5 aydır kaskosuz hizmet verdiği doğru mudur?

3.Sağlık çalışanları kaskosuz ambulanslara binmekte tedirginlik yaşarken, il sağlık müdürlüklerinden araç sürücülerine “araçlar kaskosuz, daha dikkatli olun” uyarıları yapılmış mıdır?” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ