Zirvede Haber

İnsanlar doğdukları topraklarda doymalı ve huzur içerisinde yaşamalıdır

İnsanlar doğdukları topraklarda doymalı ve huzur içerisinde yaşamalıdır

İYİ Partili Zafer Milli; ” Eski dünya, yeni dünya; “TARİHİN SONU” kitabının yazarı FRANCİS FUKUYAMA kitabında KAPİTALİZM’in en son ekonomik model olduğunu ifade ediyor. Aksi ortaya koyulmadığı taktirde geçerlidir. Dünyadaki 61 dolar milyarderinin serveti toplamı DÜNYA’daki 3.5 milyar insanın servetine eşittir. Afrika’daki ortalama gelir sahibi ile Avrupa’daki alt grup ortalama gelire sahipler arasında makas 16 kat açık. Göstergeler tam bir handikap içeriyor. Kapitalizim yeni düzenlemeler yapılmadığı taktirde kendi sonunu hazırlıyor. Bu gün dünyanın en önemli sorunlarının başında açlık, gelişmiş ülkelere göç, çevre sorunları, sağlık, eğitim, iç savaşlar gelmektedir.

Göç şu an için batı tarafindan absorbe edilmesine rağmen gelecekte demoğrafik yapının bozulmasıyla üniter yapıların bozulmasına sebep olacaktır. Amerika’lı stratejist ROBERT KAPLAN (Paradoks and pover) kitabında göçlerin nelere mal olacağını anlatıyor. Başka bir yazımda anlatacağım. Ülkemizin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik sorunların başında da gelir dağılımındaki adaletsizlik, anti demokratik uygulamalar, yolsuzluk, eğitim, güvenlik, bölgesel gelir dağılımı bozukluğu gelmektedir. Çözümünü daha önceki yazılarımda ifade etmiştim. Dünyaya yön veren ülkeler vakit geç olmadan yukarıda ifade ettiğim sorunlara çare olmalıdır. (Sonuç kısmında açıklayacağım)

Seküler ve uhrevi görüşlerin tamamı adil bir yönetim, yolsuzluklara hayır, demokratik, hukukun üstünlüğüne dayalı, insan haklarını savunan, çevreci anlayışı öncelemektedir. Bu anlayışa sahip ülkelerin ömrü uzun, vatandaşı mutludur. ÇÖZÜM; Dünya ekonomisini kontrol eden ülkelerde büyük çapta döviz yığılması meydana gelmektedir. Bu zenginilik yosul ülkelerin insanları için cazibe oluşturmakta olup hayatları bahasına KUZEY YARIM KÜREYE göç gittikçe hızlanmaktadır. Ciddi bir risk taşımaktadır. NE YAPILMALI? Milli hasılada büyük fazla veren veren ülkeler B.M.’in organizasyonu ile GSMH’larının %10’lük kısmını geri kalmış ülkelerin kalkınmasına harcamalıdır. İnsanlar doğdukları topraklarda doymalı ve huzur içerisinde yaşamalıdır. Göçler ancak bu uygulama ile önlenir. Yoksa yarın çok geç olacak.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ