Zirvede Haber

Şimdi 7 Haziran vari ekonomik bir baskı, kuşatma, oyun bizi bekliyor.

Şimdi 7 Haziran vari ekonomik bir baskı, kuşatma, oyun bizi bekliyor.

CHP’nin keskin meclis üyesinden kritik uyarı! CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz;

“Big reset, büyük sıfırlama dedikleri olay Türkiye’den başladı hem göstere göstere hem de körükleye körükleye …
Türk sermaye piyasalarında hane halkını, bireysel yatırımcıyı, ihracatçıyı, üreticiyi kasıp kavuran bu oyun ekonomi kitaplarında yazmaz. Zira hiçbir ekonomi kendi halkına , hakkında koruma kanunu bulunan Türk Lirasına düşman olmaz.
Büyük sıfırlamanın kazananı yok mu?
Tabii ki var!
Doları satın diyenlerin çevresi…
Olan yine halkımıza oldu.
Örtülü faiz artışını bir kenara bırakın bir haftada örtülü sermaye transferi yapıldı. 128 milyar doları 3.500 seviyesinden itibaren alanlar 18.000 TL’den çıkarak servetlerine servet kattıkları gibi düzenlerinin devamı için de büyük bir maddi güç elde ettiler.
Öyle ki yıllık negatif faiz ya da 0.25 faizin olduğu gelişen piyasalarda kazanılması yıllar alacak %40’lık bir kar marjını bir gecede elde ettiler.
8.500 TL’den faiz indirimi ve söylemlerle yükseltilen dolar en son Katar’la yapılan swap anlaşmasında 22.000 TL’den kurun sabitlendiği efsanesiyle tavan yaptığında 1970 model oyun sahneye konuldu.
Dikkat edin Merkez Bankası Katar ile swap dedikodusunu yalanlamadığı gibi önceden aksiyon alanların olduğu da en yetkili ağızdan ikrar edildi.
Yani nerden bakarsanız bakın tam bir finansal tırpan.
Dövizi 8.500 den alıp 18.000 TL’den satanları milletin finanse edeceği kura dayalı mevduat garantisi eşitlik ilkesine aykırı olduğu gibi kamu yararı da taşımamaktadır.
Geliyor gelmekte olan derken atı alan yine üsküdarı geçti.
İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır diye güzel bir söz vardır bu topraklarda. 20 yıldır en kötü anlarda dahi RTE politikalarına karşı üstünlüğü ele geçirememiş, hamlesini hesaplayamamış bir muhalefetle bu olan biten azdır bile.
Yapılan bu örtülü servet aktarımı sağlayan finans operasyonu en az 128 milyar dolar nerede sorusu kadar önemlidir ve muhalefet bunu yüksek sesle dile getirmelidir.
Şimdi 7 Haziran vari ekonomik bir baskı, kuşatma, oyun bizi bekliyor.
İyi uykular Türkiye’m..” uyarısında bulundu.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ