Zirvede Haber

Generali, “Yaşam Boyu Ortaklık 24” stratejisini açıkladı

Generali, “Yaşam Boyu Ortaklık 24” stratejisini açıkladı

Gabriele Galateri di Genola başkanlığında toplanan Assicurazioni Generali Yönetim Kurulu, Grubun üç yıllık yeni “Lifetime Partner 24: Driving Growth” (Yaşam Boyu Ortaklık 24: Büyümeyi Sürdürme) stratejisini yayınladı. Generali’nin temel ve gelişen iş kollarında sürdürülebilir büyüme sağlayacak olan plan, 2016’dan bu yana kurulan güçlü temelleri ileriye taşıyacak. Generali’nin 50’den fazla ülkedeki 68 milyonu aşkın müşterisi için Lifetime Partner (Yaşam Boyu Ortaklık) olma taahhüdü yeni planın temelini oluşturuyor. Kişiselleştirilmiş ürünlere, dijitale odaklı danışmanlık hizmetlerine ve müşteri deneyimine yapılan yatırımlar, Generali ve 165.000 acenteden oluşan global ağının müşterilere daha da yakın olmasını sağlayacak.

Generali, bu stratejik döngüde sürdürülebilirlik taahhütlerinde yol almaya, pozitif sosyal, çevresel ve paydaş etkisi yaratmaya devam edecek. Generali, 2024 itibarıyla çevresel ve sosyal kriterlerinin genel müşteri portföyünün doğrudan yatırımlarına entegrasyonunu tamamlayacak olmasının yanı sıra kurumsal yatırım portföyünün karbon ayak izini %25 azaltacak. Ayrıca sürdürülebilir ürünlerin Brüt Prim Getirisini %5-%7 (CAGR- yıllık bileşik büyüme oranı) büyütecek.

Generali plan kapsamında gelir profilini güçlendirirken hayat kategorisinin kârlılığını artıracak. Ayrıca teknolojilere ve dijital dönüşüme 1,1 milyar € yatırım yapacak. Üçüncü taraf Varlık Yönetimi gelirlerini ve verimliliğini daha da artıracak.

Generali için net bir 2024 vizyonu tanımlayan plan, sürdürülebilir büyümeyi ileriye taşıma,  gelir profilini güçlendirme ve inovasyona liderlik etme olmak üzere üç stratejik temel üzerinde kurulu. Plan sayesinde; hisse başına güçlü getiri büyümesi, kümülatif net nakit akışında artış ve daha yüksek temettü sağlanması öngörülüyor.

Generali Group CEO’su Philippe Donnet onaylanan stratejiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Generali’nin uzun süredir uyguladığı Lifetime Partner (Yaşam Boyu Ortaklık) yaklaşımıyla yaptığımız her işin merkezinde müşterilerimiz yer alıyor. Yeni planımız doğrultusunda bu taahhüdü bir üst seviyeye taşıyacak, Generali’nin müşteri odaklı ve veri destekli yenilikçi bir şirket olarak konumunu güçlendireceğiz.

Philippe Donnet: “Bugün iddialı hedefler ve girişimler açıklayabiliyorsak, önceki stratejik planlarımızı başarıyla gerçekleştirmemiz sayesinde mümkün oluyor. Generali halen güçlü bir finansal pozisyona, çeşitlendirilmiş kazançlara, istikrarlı ve kârlı büyüme trendine ve sınıfının en iyi hissedar getirileri sağlama konusunda başarılı bir geçmişe sahip. Önümüzdeki üç yılda bu başarıları ileriye taşımayı hedefliyoruz. Sigorta sektöründeki öncü konumumuz, kurum içi varlık yönetimi yetkinliklerimiz, dijitalde etkin 165.000 acenteden oluşan ağımızın yanı sıra pozitif sosyal ve çevresel katkıda bulunma konusunda giderek yükselttiğimiz taahhütlerimiz dikkate alındığında, Generali olarak tüm paydaşlarımıza fayda sağlama açısından ideal bir pozisyonda bulunuyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ