Zirvede Haber

Sesimizi nasıl duyuracağız, artık yeter demekten biz yorulduk!

Sesimizi nasıl duyuracağız, artık yeter demekten biz yorulduk!

Yıldırım Belediye Meclisi’nde “kadınların çığlığı ne zaman duyulacak” isyanı! CHP Yıldırım Meclis Gurubu Sözcüsü Nimet Yıldız; “Vahşice katledilen bir kadın cinayetleri ile başlamak bir kadın olarak isyan ettiriyor. Sesimizi nasıl duyuracağız, artık yeter demekten biz yorulduk.

Ne yazık ki bu Ülke kocaman bir kadın mezarlığı oldu Dün Malatya da geçen hafta

Şebnem ŞİRİN boğazı kesilerek katledildi.. Değişen sadece İsimler vahşet değişmiyor.

Hani rast gele bir yere çiçek bıraksak bir kafin mezarına denk gelecek kadar. Kadınlar şiddete ,tacize , hayır dediğinde bu ülkede onları koruyacak bir hukuk bir kurum Maalesef ki yok.

Canımız yanıyor artık eksilmek istemiyoruz. Ülkemiz de bugün kadının büyük dayanağı olan İstanbul sözleşmesiydi.

Kadın cinayetlerinin cezalarının yetersizliği, İstanbul sözleşmesinden bu iktidarın çıkması, aldıkları güç ile bu canı katiller maalesef kadınları katlediyor..

Şebnem Şirini ve katledilen tüm kadınları rahmet ile anıyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızın 98. Yılını kutladık.

Millet Egemenliğinin yegâne yönetim biçimi olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki milletimizin bin bir emek ve fedakarlık ile kurulan Cumhuriyet ,Bilhassa kimsesizlerin kimsesi olmak üzere inşa edilmiş, Egemen güçlere karşı kazanılan bu zafer, Özgürlüğün, Demokrasinin, ve laikliğin, yegâne temelidir.

Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygı minnet ve rahmetle anıyorum.

16 Ekim Dünya gıda günüydü.

Covit ,19 pandemisi ile Temiz bir çevre sağlıklı gıdanın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ben bu konuya biraz daha değineceğim.

Sağlık Bakanlığından paylaşılan bilgilere göre, 2019 yılında dünya nüfusunun yaklaşık dörtte biri güvenli, besleyici ve yeterli gıdaya erişemedi. Yaklaşık 690 milyon insan açlıkla mücadele ederken, bu şekilde artarsa, 2030’da bu sayının 840 milyonu aşacağı tahmin ediliyor

Dünya gıda gününde daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşam için daha verimli, sürdürülebilir Tarım ve Gıda sistemlerine dönüşümün desteklenmesi konusunda farkındalığı da arttırmaktadır.

Ama maalesef AK parti hükümetinin plansız tarım politikası, imara açılan tarım alanları ile tüm bunların aksini yaşatıyor.

Gıda ve gıdaya erişim konuları günümüzde artık en önemli küresel sorunların başında geliyor.

Tarım alanlarının imar ve sanayileşmeye açılması ile gıda erişimi zorlaşmakta.

Dünyadaki gıda arzının yüzde 70’ini oluşturan kentsel ortamlarda, tedarik zincirlerini kısaltmak için kentsel tarımı teşvik etmek, beslenme kaynaklı hastalıkları azaltmak için sağlıklı diyetleri önermek, gıda israfını azaltmak ve yönetmek, daha sağlıklı ortamlar için yeşil alanların güçlendirilmesi ve daha iyi bir gıda sistemi planlaması için şehirlerin kırsal alanlarla yeniden bağ kurması gerekiyor.

Bu değişimin gerçekleşmesi için hepimizin üzerine düşen görevler var.

Hükümetlerin politikalarını, özel sektörün iş , yerel yönetimlerin ve bireylerin zihniyet ve davranışlarını değiştirmesi çözümün sağlanması adına oldukça önem kazanıyor. Söz konusu değişiklikler için de şunlar yapılmalı ;

-Yerel üretim ve tüketimi ,

-Atalık tohumların, çeşitliliğin teminatı olan küçük çiftçileri desteklemek,

-Agroekoloji veya organik sertifikalı tarım yöntemlerini,

-Tarladan sofraya gıda israfının önlenmesine yönelik sistemleri,

-Topluluk destekli tarım veya katılımcı sertifikasyon modellerini,

-Kırsalda cinsiyet eşitliğini ve gençler için gelişim fırsatlarını,

-Kooperatifler, gıda toplulukları, üretici pazarları gibi doğrudan pazarlama yöntemlerini,

-Konuyla ilgili sivil toplum kuruluşu, kolektif, inisiyatif vb. Toplulukların çabasını destekleyen ve

-Gıdamız ile ilgili bilgi edinme hakkından hiçbir şekilde vazgeçmeyen politikaların hayata geçirilmesi gerekiyor.

Sayın başkanım bizim belediye olarak böyle bir çalışma planlamamız var mı ? Temiz bir çevre, sağlıklı gıda, tarladan soframıza kadar gıda israfının önlenmesi için bir önerimiz olacak, Belediye olarak bir çalışma yapılmalı bunu sözlü önerge olarak kabul edin. böyle bir çalışma yapılmasını öneriyoruz

19 Ekim Muhtarlar günüydü.

Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan, Demokrasinin ve yerel yönetimlerimizin temel taşlarından biri olan muhtarlık görevinde canla başla çalışan değerli muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü bir kez daha kutlu olsun

21 Ekim Ahmet Taner Kışlalı’nın ölüm yıl dönümüydü.

Türk siyaset Bilimcisi, siyasetçi, yazar, Öğretim Üyesi, eski Bakanlarımızdan Ahmet Taner Kışlalı 21 Ekim 1999 yılında evinin önünde vahşice katledilmişti maalesef failleri bulunamadı.

Ölümünün 22. yıl dönümünde Ahmet Taner Kışlalı’yı ve katledilen tüm aydınları ve Ekim ayında ölen aydınlarımız da saygı ve rahmetle anıyorum.

30 Ekim İzmir depreminin yıldönümünü. Depremde kaybettiğimiz çanları saygıyla anıyorum .Yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

31 Ekim rahmetli sayın Erdal İnönü’nün Ölüm yıldönümüydü.

Siyasetin sosyal demokrat ismi, esprili, gülen yüzü, mütevazi, dürüst, değerli bilim insanı , onursal Genel başkanımız sayın Prof.Dr #ErdalİNÖNÜ’yü vefatının 14. Yılında , Sevgi, Saygı ve Rahmetle anıyorum. …

1Kasım 1922 de saltanatın kaldırılması egemenliğin millete verilmesi ve 1 Kasım 1928 harf devrimlerinin yıl dönümündü bir kez daha kutlu olsun.

Başkanım Muhtarlarımızı ziyaret ettik.. Bazı muhtarlarımızın yerleri ile ilgili sıkıntıları var. Mahalle konakları olmayan Muhtarlıklarımız var.

Planlarınız da Mahalle konağı ihtiyacı olan muhtarlarımızın yerleri ile ilgili planınız var mı?

“Muhtarlarımızın diğer bir sıkıntısı Mahallede vatandaşın erzak gıda vs gibi ihtiyaçları önceden Muhtarlarımız tarafından belirlenip dağıtılıyordu.

*Şimdi AK partinin Mahalle temsilcileri tarafından dağıtılmış muhtarlarımız neden pasifize edilmiş ? Bu doğru bir yöntem değil. Cumhurbaşkanı Muhtarlara bu kadar Önemserken Belediye yönetimlerin Muhtarları neden bu kadar itibarsızlaştırıyor ? Doğrusu çok manidar.

*Başkanım Belediye meclis toplantımızda canlı yayının kaldırılması ve ayrıca Meclis üyelerimizin gündem dışı bireysel konuşmaları toplantı sonuna ertelenmesini doğru bulmuyoruz.

Bu kararınızı tekrar gözden geçirmenizi öneriyoruz. Bu uygulama doğru bir uygulama değil.

Şeffaf belediyecilik diyorsunuz muhalefettin sesini keserek şeffaflık sağlanmaz…

Yıldırım Yüzme Kulübünde Yıldırım belediyemizi temsi eden milli sporcu Göksu Gümüş Sırbistan Belgrad da yapılan yüzme yarışında 3. Olmuştur. Kendisini ve tüm sporcularımızı tebrik ediyorum Antrenörleri ve desteklerini sağlayan her kese teşekkür ederim.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ