Zirvede Haber

19 yıldır şov yapanlara pabuç bırakacak göz yok!

19 yıldır şov yapanlara pabuç bırakacak göz yok!
“Bugünkü Yıldırım Belediye Meclis Toplantısında yapmak istediğim, yapmaya başladığım fakat tamamlamama Belediye Başkanı tarafından müsaade edilmeyen konuşmamı kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.” sözleri kesilen CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi İsmail Tekin bu sözlerle isyanını dile getirdi.
Tekin; “Sayın Başkan, Kıymetli Hazirun, 2021 yılı bütçesi için istenen 50 milyon ek ödeneğin tamamı ve bu yıl için ayrılan daha önce “hiçbir yere harcamayacağız, büyük ihtimalle borç ödemesi için kullanırız” denen 40 milyon ek ödeneğin tamamı, 60 milyon civarında düşünülmüş olan gayrimenkul satışlarının 150 milyona çıkartılması ile karşılanmaktadır.
Giderlerimizi, Yıldırımlıların mallarını satarak değil Ankara’dan bize aktarılan bütçe ve Yıldırımlılardan toplanan vergiler ile karşılamamız gerekiyor, arkadaşlar.
Yıldırımlıların mallarını satarak Yıldırım Belediyesini herkes yönetebilir.
Sıkıştığınız zaman tribünlere oynayarak yangından mal kaçırır gibi “KHK ile çalıştırılan personel hizmet alımları kalemindeki eksikliği tamamlamak için 50 milyon ek bütçe talep ediyoruz” diyerek muhalefeti baskı altına almanın siyaset olmadığını öğrenmeniz gerekiyor. Siyaset milletin malını satarak yapılmaz, siyaset milletin malına mal, canına can katarak yapılır.
Burada konuşmam Belediye Başkanı tarafından büyük bir hiddetle kesiliyor. Belediye Başkanı kontrolünü kaybetmiş bir şekilde ne söylediğini de bilmeden bir şeyler konuşuyor. Hazırlanması bir ay sürecek olmasına rağmen hazır olduğunda toplantı tutanağından ilgili bölümü buradan kamuoyu ile paylaşacağım. Tartışma sonrası konuşmama devam etmek istiyorum.
“Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ‘nun etkili siyaseti sonuç vermiş;” dememle birlikte yine Belediye Başkanı tarafından hiddetli bir söz kesme olayı yaşanıyor. Belediye Meclisinde siyaset yapmayacakmışız. Belediye Başkanının istediği gibi konuşacakmışız. Tabi ki biz cilli oynama yaşını geçtik, Belediye Meclisi Anaokulu da değil Ali Okulu da değil…
Bu arada Belediye Başkanı tarafından daha önce Yıldırım Belediyesi’nin borçlarının 300 milyon liraya düşürüldüğünün söylenmiş olduğunu, 30 Eylül 2021 tarihli Yıldırım Beldiyesinin hesaplarına göre Yıldırım Belediyesi’nin 465 milyon borcu olduğunu da söyledim.
Yıldırım Belediyesi’nde Belediye Meclis toplantılarının canlı yayın uygulaması kaldırıldı, Belediye Meclis Üyelerinin gündem dışı bireysel konuşmaları toplantı sonuna alındı. Bu despotizm kabul edilemez. Ben bunun bireysel mücadelesini veririm. Bende, 19 yıldır şov yapanlara pabuç bırakacak göz yok.
Konuşmamın, konuşamadığım bölümünü aşağıda yayınlıyorum. Bu konuşmada herhangi bir hakaret olduğunu sanmıyorum. Tarafsızca yapılacak her türlü eleştiriyi kabul ederim. Benim söylemlerimde eksik de, fazla da yok. Konuşmamda geçen rakamlar; Yıldırım Belediyesinin kendi liste ve tablolarından alınmış rakamlardır.
Bütün değerlendirmeyi Yıldırımlıların ve de kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.
“taşeronlarda çalışanların KHK ile daha iyi şartlarda çalıştırılmaları sağlanmıştır. Genel Başkanımıza KHK ile çalıştırılmaya başlanan personeller adına ben şahsen teşekkür ediyorum. Çalışanlara almış oldukları haklar, maaşlar sonuna kadar helal hoş olsun.
Belediyenin bitmez tükenmez borçlarını ve bu borcun oluşturduğu faizleri ödemek için çalışırken belediyenin yönetilemediği 2021 yılı bütçesindeki 150 milyon liralık arazi, arsa, daire satışları yani gayrimenkul satışlarıyla göz önüne serilmektedir.
Yönetim erki sizde sayın başkan. Emekçilerin maaşlarını haklarını gönül isterdi ki kendi kaynaklarımızla ödeyelim. Ne şekilde olursa olsun; emekçilerin haklarını ve maaşlarını ödeyiniz.
Öngörüsüzce hazırlanmış olan bütçenin hiçbir oylamasına onay vermedik. Bugün karşılaşmış olduğumuz bu durumla haklı olduğumuz ortaya çıkmıştır.
Bu ek ödenek talebine de onay vermeyeceğiz.
Ben bir Yıldırımlıyım. Bir Yıldırımlı olarak sizden ricam; lütfen Yıldırım Belediyesi’ni Yıldırımlılara yakışır bir şekilde yönetiniz.
Şahsım ve Cumhuriyet Halk Partisi Grubum adına hazirunu ve kamuoyunu saygıyla selamlıyorum.”
Toplantı sona erdiğinde Tevfik Fikret’in “Hak bildiğin yolda yalnız kalsan da yürümeye devam edeceksin” sözü kulaklarımda çınlarken tek başıma toplantı salonundan belediye binasının çıkış kapısına doğru yürüdüm.
Bu şarkı burada bitmez…” ifadelerini kullandı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ