Zirvede Haber

TBMM ile kurulan İRFAN ORDUSUYLA kuruluşu ve devrimlerini gerçekleştirdik!

TBMM ile kurulan İRFAN ORDUSUYLA kuruluşu ve devrimlerini gerçekleştirdik!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Mustafakemalpaşa Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından organize edilen çelenk sunma ve kutlama programı Heykel Meydanı Atatürk Anıtı’nda gerçekleşti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Demokrat Parti, Milliyetçi Cumhuriyet Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Eğitim-İş Sendikası çelenk sunma törenine katıldılar.
Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yapılan, günün anlam ve önemini belirten konuşmada: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bize emanet edilen Cumhuriyetimize gönül vermiş
kıymetli arkadaşlar Cumhuriyetimizin 98. Yılı kutlu olsun…
Türkiye Cumhuriyeti büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde emperyalizmin yenilgiye uğratılmasının sonucu kurulmuş ulus bir devlettir.
CUMHURİYETE GİDEN YOLDA..
Mustafa Kemal Paşa, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık yürüyüşünü yaptığı görüşmelerin ardından, topladığı kongrelerle, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri adıyla demokratik şekilde örgütleyip meşrulaştırmıştır.
Vatanın dört bir yanı işgal altında olmasına karşın TBMM ile orduyu kurmuş, milli ordu ile kurtuluşu ve bağımsızlığı kazanmıştır.
Yine TBMM ile kurulan İRFAN ORDUSUYLA kuruluşu ve devrimlerini gerçekleştirmiştir.
Düşman işgaline ses çıkarmayanlar aksine, TBMM Ordusu işggalci emperyalistlere savaşırken, İRFAN ORDUSU cahillikle savaşılmıştır.
1928’de yazılan Harbiye Marşındaki “KANLA İRFANLA KURDUK BİZ BU CUMHURİYETİ” sözü
bu iki ordu gerçeğini ifade etmektedir.
Yıkılmış bir imparatorluk enkazından bağımsız, çağdaş bir ülkeyi KADIN-ERKEK birlikte omuzlayan, gururlu, başı dik bir devlet böyle yaratılmıştır.
Hayatın her alanında yaptığı atılımlarla Cumhuriyetimiz kimsesizlerin kimsesi olmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle Büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutlar, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmet duygularımla anar, saygılarımızı sunarız.
Bayramımız kutlu olsun!” denildi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ