Zirvede Haber

Büyükşehir Tasarruf Etmeli!

Büyükşehir Tasarruf Etmeli!

CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz’dan şeffaflık çağrısı! Meclis Üyesi Korkmaz 14 maddelik verdiği soru önergesi ile Bursa’nın gündeminde!

Korkmaz; Büyükşehir’e verdiği soru önergesinde;

“Cumhurbaşkanlığının 30.06.2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2021/24 sayılı Tasarruf Tedbirleri” başlıklı genelge uyarınca;

Taşınmaz edinilmesi ve kiralanması,

Resmi taşıtların edinilmesi ve kullanılması,

Haberleşme giderleri,

Personel görevlendirmeleri,

Basın ve yayın giderleri,

Kırtasiye ve demirbaş alımları,

Temsil,tören,ağırlama giderleri,

Enerji ve su alımları,

Personel servisi giderlerine ilişkin,

1)Başlıklar halinde ayrıntılı bir şekilde ne gibi tasarruf önlemleri alınmıştır? Yazılı bilgi verilmesini talep etmekteyiz.  

2)Bütçede belirlenen harcama kalemi ile genelgenin yayımlandığı 30.06.2021 tarihinden 30.09.2021 tarihleri arasında yukarıdaki başlıklarda ne kadar tasarruf edilmiştir? Yazılı bilgi verilmesini talep etmekteyiz.

3)Genelgenin yayımlanmasının ardından satın alma ve kiralama işlemi yapılmış mıdır? Kiralama işlemi yapıldıysa genelgedeki hususlara dikkat edilmiş midir? Yazılı bilgi verilmesini talep etmekteyiz.

4)Belediye başkanı, genel sekreter ve genel müdürler dışında genelgeye aykırı bir şekilde araç tahsis edilen kişiler var mıdır? Yazılı bilgi verilmesini talep etmekteyiz.

5)Belediye başkanlığı makamı adına kaç adet,  ne marka ve model araç vardır? Yazılı bilgi verilmesini talep etmekteyiz.

6)237 sayılı Kanun hükümlerinin izin verdiği haller dışında arazi, yabancı menşeli taşıt makam aracı olarak kullanılmakta mıdır? Yazılı bilgi verilmesini talep etmekteyiz.

7)Resmi hizmetlerin yerine getirilmesinde bugüne kadar hiç güzergah

birleştirmesi yapılmış mıdır?  Yapıldıysa yazılı bilgi verilmesini talep etmekteyiz.

8)Belediyemiz bünyesinde kaç adet kiralık araç bulunmakta ve hangi şirketlerden ne kadar süre ve bedelle kiralanmıştır? Bu kiralanan araçlar ayrıntılı olarak kimler tarafından kullanılmaktadır? Belediye çalışanı dışında araç tahsis edilen kimseler var mıdır? Sürücülü araç kiralanmış mıdır? Şoför ihtiyacı ne şekilde giderilmektedir? Yazılı bilgi verilmesini talep etmekteyiz.

9)Taşıtların verimli kullanımı ile işletme maliyetlerinin asgari seviyeye indirilmesine yönelik gerekli önlemler alınmakta mıdır? Bu maksatla taşıtların masrafları, bakım maliyetleri, yakıt tüketim giderleri, sürücü performansları plaka bazında kayıt altına alınmakta mıdır? Alındıysa 30.06.2021 -30.09.2021 arası tabloların yazılı sunulmasını talep ederiz.

10)Basın ve yayın giderlerinde ne gibi tasarruf tedbirleri alınmıştır? Basın izleme birimi ve kütüphane dökümantasyon merkezleri hariç günlük gazete alımı ve görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacağına dair açık hüküm gereğince önceki yıllarda olduğu gibi afaki gazete, dergi alımı yapılmakta mıdır? Alım yapılıyorsa hangi gazeteden kaç adet alınmaktadır?

Mevzuattan kaynaklanan zorunluluk dışında tanıtım giderleri dışında basın ve yayın organlarına ilan ve reklam verilmeyeceği kararlaştırılmış olup bu kapsam dışında yerel televizyonlara düzenli ya da iş başına ücret ödenmekte midir? Gazete ve TV yayını konusunda yapılan bir sözleşme var mıdır? Sosyal medyada yayın yapan internet sitelerine ücret ödenen var mıdır? İHA ya da benzeri haber ajanslarıyla yapılan anlaşma var mıdır?

İdare faaliyetlerini tanıtmaya yönelik rapor, kitap, dergi, bülten basılmakta mıdır? Herhangi bir ajanstan danışmanlık hizmeti alınmakta mıdır? Alınmaktaysa hangi ajanstan hangi bedelle alınmaktadır? Yazılı bilgi verilmesini talep etmekteyiz.

11)Bilgisayar alımı, bilgi işlem, güvenlik, arşiv sistemlerinin yenilenmesi, bakımı için dışarıdan danışmanlık hizmeti alınmakta mıdır? Alınmaktaysa kurum, bedel noktasında yazılı bilgi verilmesini talep etmekteyiz.

12)Uluslararası toplantılar ile milli bayramlar hariç açılış, seminer, yıl dönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler düzenlenemeyeceğine, hediye verilemeyeceğine, diğer adlar altıda ödeme yapılamayacağına dair genelgeye rağmen buna aykırı olarak konser, şenlik vs. faaliyette bulunulmuş mudur? Yazılı bilgi verilmesini talep etmekteyiz. 

13)Enerji ve su alımlarında, kullanımında ne gibi tasarruf önlemleri alınmıştır? Doğalgaz ve elektrik enerjisi tedarikinde serbest tüketici kriterlerini sağlayan binalarda ihale usulleri uygulanarak enerji giderlerinin azaltılmasına yönelik gerekli tedbirler alınmış mıdır? Alındıysa yazılı bilgi verilmesini talep etmekteyiz.

Enerji verimliliği yüksek ve enerji kullanımı düşük ürünler, su israfının önlenmesi ve tasarrufu konusunda bir çalışma yapılmış mıdır?

Belediyemizce işletilen “Bursa Su” markasının bütün kamu kurumlarında yaygın kullanımı ve dağıtımı için bir çalışma yapılmış mıdır? Yazılı bilgi verilmesini talep etmekteyiz. 

14)Personel servisi ile ilgili dışarıdan hizmet alınmakta mıdır? Alınmaktaysa hangi şirketlerden ne şekilde alınmaktadır? Sözleşmenin birer suretinin tarafımıza verilmesini talep etmekteyiz. Bu bağlamda pandemi nedeniyle kapasite, kullanım, güzergah noktasında düzenlemeler yapılmış mıdır?  Yazılı bilgi verilmesini talep etmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ