Zirvede Haber

Sayıştay raporları bizi haklı sizi haksız çıkarttı!

Sayıştay raporları bizi haklı sizi haksız çıkarttı!

Osmangazi’de “Şahin” resti! İYİ Partili meclis üyesi belediye çalışmalarının yetersizliğini belirterek başkanın suskunluğunu sorguladı. İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Büşra Şahin söz aldığı oturumdaki tespitleriyle Bursa gündeminde ilk sırada! Şahin; “Yapmış olduğumuz muhalefet anlayışı her zaman doğruya doğru, yanlışa yanlık deme üzerine kurulu olduğu için her zaman vicdani rahatlıkla görevimizin başındayız.

 Seçilmiş olmanın verdiği yetkilere, iktidar olmanın gücünü de katarak Osmangaziyi yönetmiyor adeta Osmangazi’de hüküm sürüyorsunuz Başkanım. 2.5 yıldır verdiğimiz her önergeye sessiz kalarak ve bu sessizliğinizle reddettiğinizi söyleyerek birlikte yönetme çabasından uzak olduğunuzu geçtiğimiz ay gördük.  Ancak olumlu ve yerinde muhalefet yaptığımızın, Osmangazi için çalıştığımızın göstergelerinden birisi de Hayat Hastanesine belediye arazisinin tahsis edilmesinde gördük. Başkanım burada bir yanlış var dedik, sizde makul görmüş olacaksınız ki Hayat AŞ fiş uygulamasından Bosbek makbuzuna dönüş yapılmış. Bu şekliyle de doğru olduğu söylenemez ama doğruya kademeli olarak ulaştığınızı düşünürsek az kaldı Başkanım sonunda Osmangazilileri düşünmüş olacaksınız.

Sözlü ve yazılı olarak sizlere sunduğumuz önergelerimizde cevap vermediysem reddetmişimdir diyebileceğiniz bir şey yoktu Başkanım. Mahallelerin, muhtarların yani vatandaşın kamusal ihtiyaçlarının sesi olduk, taleplerini ilettik. Bu şekliyle siz neyi reddettiniz Başkanım biz anlayamadık.

Örneğin Aylar önce Osmangazililerin 7 milyon lirasını bina yapımı, 750 bin lirada yeme içme giderleri ile beraber neredeyse 8 milyonunu malum cemiyete verdiğinizi söyledik. Sayıştay raporları bizi haklı sizi haksız çıkarttı. Şimdi cemiyete ait bu binayı öğrencilere yurt olarak açtığınızı duyurdunuz. O zaman sormak istiyoruz Başkanım artık bu bina Osmangazi Belediyesi bünyesinde mi çalıştırılacak. Eğer öyleyse adının Osmangazi Belediyesi Öğrenci Yurdu olarak verilmesini teklif ediyoruz.

 Geçtiğimiz ay Ak parti genel başkanı Recep Tayyip Erdoğanın kitabını hediye ettiniz  bizlere. Şöyle bir göz gezdirdim ülkenin tüm eksiklerini dile getirmiş kitap hukuksuzluk, adaletsizlik ve niceleri… 20 yılda bu kavramları yok ettiğinizi düşünürsek İYİ Parti iktidarın da Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı İYİLEŞTİRİLMİŞ VE GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMETER sistemde yönetilen bir Türkiye’de Cumhuriyeti tekrar yaşatacağız. Bu vesileyle bende sizlere Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, tüm dünyanın lider kabul ettiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kitabını meclis sonunda hediye edeceğim. Dilerim bu güzel kitabı her birimiz hayatımıza adapte ederiz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ