Zirvede Haber

Güneş enerji yatırımları ucuzlatılmalı!

Güneş enerji yatırımları ucuzlatılmalı!

İYİ Partili Zafer Milli, enerji yeterliliğine dikkat çekerek; “Almanya 2. Dünya harbinden 1945 tarihinde yenilerek çıkmış. Yerle bir olmuştu. 1960 yılında yani 15 yıl sonra sanayide devleşerek Dünyanın her yerinden işçi topladı. Bugün için 18 enerji reaktörü ile 21 GigaWatt elektrik üretmekte olup reaktörler yoğun enerji kullanan almanyanın %28 ihtiyacını karşılamaktadır.
Ülkemiz maalesef enerjide planlı bir yatırıma sahip değildir. Faal bir atom reaktörümüz yoktur. İnşası devam eden Akkuyu santrali vardır. Yıllık 61 milyar dolar petrol, 13 milyar dolar doğal gaz ithalatımız vardır. Bütçemizdeki cari açığın tamamı enerjiden kaynaklanmaktadır. Ülkemizde Senenin 280 günü güneşli geçmektedir. Sanayide ve evsel kullanımda güneş enerjisinin elektriğe dönüşümü yok denecek kadar azdır. Çok az sayıda da güneş enerji alanları kullanılmaktadır. Hidro elektirik yatırımları sınırlı güce sahip olup çevreyi yok etmektedir. Linyit santralleri iptidai şekildedir. Çevreyi kirletmektedir. Toz ve karbon salımayan teknolojiler mevcuttur. Ülkemiz linyit zenginidir. Doğu ve Güneydoğuda bitmek bilmeyen rezerv vardır. Değerlendirmeliyiz.
ÇÖZÜM; ülkemizin enerji ihtiyacını karşılamak için yüksek tenolojili çok sayıda elektrik reaktörleri kurulmalı. Güneş enerji yatırımları ucuzlatılmalı. Yatırım lisansı alıp yüksek fiyattan izin veren tefeciler ortadan kaldırılmalıdır. Binalarda ve fabrikalarda zorunlu güneş enerji tesisi kurulmalıdır. Dış cephesi cam bina inşası yasaklanmalıdır. Petrol ithalatı lisansı alıp hiç emek vermeden milyar dolar kazanan tefeciler ortadan kaldırılıp maliyetin yarıya düşülmesi gereklidir. Konu uzun olup irade ve bilgi istiyor. Boş adamların işi değil” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ