Zirvede Haber

Bugün içinde bulunduğumuz durum, yaşananlar gelecek adına hiç ama hiç ümit vermiyor…

Bugün içinde bulunduğumuz durum, yaşananlar gelecek adına hiç ama hiç ümit vermiyor…
“BM Genel Kurulu münasebetiyle ABD’ye giden CB Erdoğan’ın bu akşam yaptığı açıklamalar oldukça ilginç!” meclisin keskin muhalifinden dış politika analizi. CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretini kaleme aldı. Korkmaz; “Başbakan,Cumhurbaşkanı olarak yaklaşık 19 yıllık yöneticilik hayatımda ABD ile olan münasebetlerimde geldiğimiz nokta maalesef iyi bir nokta değil. Ben oğul Bush ile iyi çalıştım,Sayın Obama ile iyi çalıştım,Sayın Trump ile iyi çalıştım;ama Sayın Biden ile iyi başladık diyemem.”
Yakın geçmişe baktığımızda gerek Bush gerek Obama gerekse Trump döneminde çok sancılı günler geçirdiğimizi hatırlayacaksınız.
Bush döneminde Irak’ta askerimizin başına çuval geçirildi.
Obama bizi aldattı diyen bizzat CB Erdoğan’dı.
Trump dönemine denk gelen rahip Brunson krizinde ekonomiyi mahvetme tehditleri, devletlerarası hukuka ve teamüllere aykırı mektup ve hitaplar, FETÖ darbe girişimindeki tutum, FETÖ’nün iade edilmemesi, ambargo, F/35 krizi, PYD/PKK’ya yapılan askeri yığınak…
Biden’in döneminde şimdilik Ermeni tasarısı krizi var.
Dolayısıyla hiçbir ABD lideri ile ülke menfaatine yönelik bir ilişki yok.
Rusya ile ilişkilerde bundan farklı değil. Suriye’de askerlerimizin kalleşçe bombalanıp şehit edilmesinin ardından kapıda bekletilmeler ve yaşamanlar gün gibi ortada.
Kaldı ki son yapılan Biden görüşmesinde devlet teamüllerine aykırı bir şekilde kayıt alınmadı dış işlerinden yetkili katılmadı.
Şimdi Rusya ziyareti var ve yine aynı şeyi yaşayacağız.
Bu arada Suriye’de gerilim ve tansiyon artıyor.
Dış ilişkilerde ayakları yere basan, kırmızı çizgileri koruyan bir devlet politikası sürdüremediğimiz için Mısır, BAE , S.Arabistan, Yunanistan ile ilişkilerimiz hep problem yaratıyor.” ifadelerini kullandı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ