Zirvede Haber

TOKİ’nin “Muhteşem (!) tabiatı ve kaliteli yaşamın merkezi Bursa!” paylaşımına GELECEK’ten sert tepki!

TOKİ’nin “Muhteşem (!) tabiatı ve kaliteli yaşamın merkezi Bursa!” paylaşımına GELECEK’ten sert tepki!

Bursa’nın merkezine yaptığı binalarla kentin estetiğini baltalayan TOKİ, ‘kaliteli yaşamın merkezi Bursa’ sözleriyle sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Bursa’nın merkezine yapılarak kent estetiğini bozan ve kentin ortasına hançer gibi saplanan Doğanbey konutlarıyla, hem Bursalıların hem de şehre gelen turistlerin eleştiri oklarının hedefi olan TOKİ, “Muhteşem tabiatı, görkemli medeniyetlerin merkezi, Türkiye sanayisinin kalbi ve  kaliteli yaşamın merkezi olan Bursa’da; 23.943 konut, 32 okul, 7 cami, 18 ticaret merkezi, 7 hastane, 3 spor salonu, 2 kamu hizmet binası, 4 Millet Bahçesi inşa ettik.” sözleriyle sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Paylaşıma ise Gelecek Parti Bursa Teşkilatı’ndan çok sert tepki geldi.

Gelecek Parti Bursa İl Başkanı Alparslan Yıldız; “TOKİ’nin Bursa’ya kazandırdıkları ortada iken; böylesine aymaz bir paylaşım yapmasını yadırgadık. Türkiye genelinde TOKİ’nin kazandırdığı kullanım noktasında nitelik ve nicelik anlamıyla kazandırdığı güzel eserler var. Mesela Bursa’da Kayapa ve Hasanağa’da yaptığı il zamanlardaki binalar gibi. O binalarda yüksek katlı olmasına rağmen gerek konum gerekse nitelikleri bakımdan büyük bir ihtiyacı karşılamış, sonrasında özel sektör tarafından yapılan binalara kalite gelmişti. Şimdi; bakıyorsunuz şehrin tam kalbine 28 katlı binalar yerleştirilmiş, Uludağ ve Ulucami’nin Bursa Ovası’nı seyretmesi engellenmişti. Şimdinin atanan, sonrasında da kıl payı belediye başkanlığını kazanan sayın Alinur Aktaş o binalar için koltuğa oturduğu ilk günlerde “O binaları neye mal olursa olsun kaldıracağım” sözüne rağmen şimdi esamesini dahi söylemiyor! Türkiye iktidarın atandığı günlerde kamuoyuna verdiği sözleri seçildikten sonra unutan ilk kez bir belediye başkanı görüyordur sanırım! Bursa’nın gerçek bir değişime ihtiyacı var. Ayakları yere basan Kentsel Dönüşüm’e ihtiyacı var. Şehri yüksek binalarla katletmeyecek projelere ihtiyacı var. Bunu gerçekleştirebilecek belediye başkanı ve belediye meclis üyelerini başımızın üstünde taşırız. GELECEK kadroları hazır, ilk seçimde belediyelerdeki değişimi sizde fark edeceksiniz.” dedi.

Ne olmuştu?

Bursa’da TOKİ tarafından hayata geçirilen çok katlı kentsel dönüşüm projeleri  Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından eleştirilmiş, ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Cumhurbaşkanımız, görevi vermesinin ardından ilk olarak ‘Allah aşkına şu Bursa’daki kentsel dönüşüm rezaletine son verin’ dedi. Doğanbey’in çok konuşulmasından dolayı oluşmuş kötü algı var.” demişti.

Ayrıca Aktaş, Doğanbey konutları için “Bu konutlar Bursa’nın siluetini bozuyor. Kentin görüntüsü değişti. Bana göre güzel bir görüntü yok. Dediğim gibi, ben bu sorunu Allah nasip ederse çözeceğim” açıklamasında bulunmuştu.

Doğanbey konutlarının inşaatıyla ilgili 2010 yılında İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası Bursa Şubeleri’nin ortak yaptığı açıklamada ise “Doğanbey kentsel dönüşümüyle(!) açık bir şekilde görülmüştür ki; sadece rant elde etmeye yönelik plan çalışmaları, kentlinin yaşam konforunu artırmaktan çok, uzun vadede kent yaşamını sınırlayan olgular haline gelmektedir. Tamamen getiri odaklı mantığın, TOKİ‘nin elinde bulundurduğu olağanüstü yetkilerle harmanı; mimari açıdan hiçbir karakteristiği olmayan beton yığınlarının Bursa‘nın kalbine hançer gibi saplanmasına yol açmıştır.” sözlerine yer verilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ