Zirvede Haber

Avcılar’da Cerrahi Grup Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği açıldı

Avcılar’da Cerrahi Grup Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği açıldı

Cerrahi Diş Grubu, üçüncü polikliniğini Avcılar’da açtığını duyurdu.  Başhekim Dt. Utku Can Usanmaz, “Hastalara tedavi esnasında konfor alanı oluşturmak için, güncel teknolojilerden sıkça yararlandık. Merkezimizde tam donanımlı 5 ünite bulunuyor” dedi. 

2013’ten bu yana Dentisland Diş Poliklinikleri adı altında hizmet veren Cerrahi Diş Grubu, üçüncü şubesini Cerrahi Grup Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği adıyla Avcılar’da açtığını duyurdu. Şirketten edinilen bilgilere göre, poliklinikte başta ağız, diş ve çene cerrahisi olmak üzere 7 branşta diş hekimi görev yapıyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Cerrahi Grup Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Başhekimi Dt. Utku Can Usanmaz, “Hastalara tedavi sırasında konfor alanı oluşturmak için, güncel teknolojilerden sıkça yararlandık. Merkezimizde tam donanımlı 5 ünite bulunuyor. Bu ünitelerdeki dokunmatik panelden tüm fonksiyonlar kontrol edilebiliyor. 4 adet programlanabilir hasta konumu ve son konum hafızası ayarlanır hasta koltuğu yer alıyor. Ayrıca 3D Panoramik röntgen cihazı ve bize ait olan diş protez laboratuvarı da diğer teknolojik donanımlarımız arasında” dedi.

Salgın kapsamında sıkı tedbirler sürüyor 

Pandemi sürecinde diş sağlığı polikliniklerini ziyaret etmenin hastalarda pek çok kaygıya neden olduğunu söyleyen ve bu süreci en iyi şekilde yönetmek için pek çok uygulama başlattıklarını da aktaran Dt. Usanmaz, “Pandemi öncesinde günde ortalama 150 hasta bakıyorduk. Şimdi ise durum çok daha farklı. Aldığımız sıkı tedbirler kapsamında, her muayene seansının sonrasında üniteleri dezenfekte ediyor ve yaklaşık 20 dakikalık bir bekleme süresi bırakıyoruz. Hastalarımızın randevularını haftalara yayarak, gün içerisinde oluşabilecek kalabalığı azaltmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Amacımız, bu süreçte bulaş kaygısı nedeniyle hekimleri ziyaret etmeyen kişilerin ileride daha büyük sağlık sorunlarıyla karşılaşmasını önlemek” diye konuştu.

En yüksek talep implant tedavisine 

İmplant tedavisine yoğun bir talebin olduğuna dikkat çeken Dt. Usanmaz, “Dişlerin doğal haliyle kalmasına olanak tanıyan bu yöntem, diğer tedavilere göre daha kullanışlı ve estetik. İmplant uygulamasının yapılabilmesi için ilk koşul ise çene kemiğinin olgunlaşmış olması. Çene yapısının belirlenen olgunluk aşamasına ulaşması kadınlarda 17, erkeklerde 18 yaşına kadar sürebiliyor. Öte yandan implant tedavisi, Türk sağlık turizminde de önemli bir paya sahip. Bu tedavi için yurt dışından birçok hasta Türkiye’ye geliyor. Avrupa ülkelerinden, özellikle de Almanya’dan yoğun bir taleple karşı karşıyayız. Turizm ülkesi olmamız, diş hekimliği alanında ileri teknolojilere ve eğitimli diş hekimlerine sahip olmamız ve fiyat avantajı sunmamız başlıca tercih sebeplerimiz arasında” ifadelerini kullandı.

Gülüş tasarımındaki yükseliş de dikkat çekiyor

İmplantı takip eden diğer popüler uygulamalarda estetik diş hekimliği yöntemlerinin ön planda olduğuna da değinen Dt. Utku Can Usanmaz, “Bilhassa gülüş tasarımı, son dönemlerde sağlıklı dişlere sahip olan ancak estetik açıdan sorun yaşayan kişiler tarafından büyük ilgi görüyor. Porselen lamineler, kristal veya zirkonyum destekli kaplamalar, diş beyazlatmayla beraber desteklenen bonding sistemleri veya hepsinin kombinasyonuyla yapılan bu uygulama, hastaların estetik, simetrik ve beyaz dişlere sahip olarak özgüvenini artırmasına olanak tanıyor. Hollywood smile olarak da adlandırılan gülüş tasarımında temel hedef ise doğru bir ağız kapanışı ve yarım ay veya ay şeklinde gülümseme hattıyla daha enerjik ve genç bir görünüm elde etmek” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ