Zirvede Haber

Kırk Katır mı Kırk Satır mı?

Kırk Katır mı Kırk Satır mı?

“Analiz ve öngörülerimi takip edenler bilir yazılarımı kum saati çalışıyor olacaklara şaşıracaksınız der bitiririm hep.” CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz’dan güncel felaketlere dikkat çeken bakış açısı. Korkmaz gelinen noktada en kötüsünün yaşanmadığını iddia ederek Bursalıları 1919 ruhu ile uyanmaya davet etti.

Korkmaz; “Şimdilerde yüksek sesle bunları da mı görecektik diyenleri duydukça üzülerek olsa da daha bunlar ne ki diyorum.

Mart 2020’de COVİD ilk çıktığında bu bir laboratuvar virüsü ve devletler için çok büyük ekonomik, sosyal, siyasi yansımaları olacak demiştim.

Aradan geçen sürede tüm sonuçları gördük derseniz yanılırsınız.

Bireyler için henüz en kötüsünü görmedik!

Beşeri ilişkileri kısıtlanan, izole edilen, korkutulan bireyler için şimdi iklim krizleri yanında, açlık, işsizlik, sınırlı güneş, sınırlı ücret…

Anlayacağınız kırk katır mı kırk satır mı?

Yapay güneş de ne, komplo teorilerini bırak diyenler kafalarını kumdan çıkartıp uluslararası gelişmeleri takip etsinler.

Ne yani milyarlarca yıl yaşındaki bu dünya, güneş tüm gücüyle ilelebet ayakta mı kalacak?

Sanayi devrimi derken yaşlı dünyamızın, denizlerin, kutupların, ormanların, ozon tabakasının ömrünü azalttık.

Bugün iklim krizleri yanında yaşanan son yangın ve sel felaketlerini kıtlık ve temel ihtiyaç maddelerine ulaşımdaki zorluklar izleyecek.

2015’ten bu yana elektro manyetik dalgalarla bireylerin davranışlarının yönlendirilmesi yanında akıllı telefonlar ve ücretsiz sosyal medya sağlayıcıları ile an ve an kayıt altına alınan hayatlar, digital faşizm,
digital tanrı ve digital hayatlara merhaba diyor.

Şimdilerde yapay zeka, covid, uzaktan çalışma, hükümet yardımları derken evde oturun biz size bakarız diyecekler.

Nereye kadar?

Bundan 10/15 yıl önce çekilen özgürlük anıtının yıkıldığı filmlere bakın nükleer felaket, iklim krizleri, salgınlar nedeniyle hastalıklı insanların yaşadığı yıkık şehirler, gettolar, sağlıklı bireylerin yaşadığı yüksek korunaklı metropollere kadar.

35/40 sene önce çocukluğumuzun çizgi filmi Taş Devri’nde uçan arabalar şimdilerde gerçek oluverdi.

Öyleyse hazırlanın Uzay Yolu’ndaki ışınlanmaya!

Hala bunları da mı görecektik diyen varsa daha yeni filmlere örneğim Matrix’e baksınlar.

Açık hava meşguliyet terapileri altında tez elden uyanış, sert bir karşı koyuş olmazsa ki maalesef böyle bir irade henüz ortada yok, insanlık en zor sınavına hazırlanıyor.

Gıda üretimi, bireysel geleneksel tarım korunmadığı, tedarik ve depolama zincirleri arttırılmadığı takdirde vay halimize.

Bırakın petrol ve değerli madenleri, buğdaydan, pamuğa, kahveden, şekere kadar her temel ihtiyaç maddesinin fiyatı vadeli opsiyonlarda belirleniyor.

Allah’tan su tekellerine rağmen henüz su borsası yok!

Temel ihtiyaç ürünlerinde arz varsa parayı basar alırsınız lakin ya arz yoksa?

Sorun salt iklim krizi, kuraklık değil!

Arz eksikliği ve buna bağlı fiyat artışları büyük sorunlara gebe.

Tarım ülkesi ülkemizin 20 senede geldiği nokta çok üzücü ve bir o kadar da ürkütücü. Temel ihtiyaç maddelerini bırakın samanda bile dışarıya bağlı hale geldik.

Ülkenin tarım ve hayvancılık politikaları, stratejileri yerlerde.

Yıllardır söylüyorum acilen felaket ve sonuçları dinsel öğelere bağlamadan müstakil iklim ve afet bakanlığı kurulmalı, tarım, orman hayvancılık bakanlığı ile birlikte bu bakanlıklar siyasetten ari profesyonellerce yönetilip MGK üyesi olmalı, MGK politikaları geliştirilmeli.

20 yıl önce belki ekonomik krizde bir ülke vardı ama ülkenin sağduyusu vardı, vicdanı vardı, barışı vardı, acılarda birleşik halkı vardı, yok paraya özelleştirilmemiş tesisleri, madenleri vardı.

Şimdilerde ise araç geçiş garantili paralı yolları, köprüleri, hasta garantili hastaneleri, Tanrı bizi affetsin demek suretiyle hesap vermeyen ve sorulamayan siyasetçileri, vicdanını kaybetmiş, acılarda birleşemeyen adaletten uzak bir parti devleti ve halkı var.

O zaman bir daha soralım kırk katır mı kırk satır mı?

Ya da son bir kez daha 1919 ruhuyla uyanış mı?

Kum saati çalışıyor olacaklara şaşıracaksınız…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ