Zirvede Haber

Bursa’ya ulaşım müjdeleri!

Bursa’ya ulaşım müjdeleri!

Olay Medya ziyaretinde yol ve ulaşım projelerini sıralayan Alinur Aktaş, “Şehir Hastanesi metrosunda çalışmalar ay sonunda başlayacak. Üniversite Hatttı 1.5 kilometre daha uzatıyoruz. T2 Hattı Nisan 2022’de açılacak. Adliye Kavşağı’nda ihale tamam. Çalı, Hasanağa, Kayapa’da yeni yol projeleri yolda” dedi.

Derya Demir PINAR    olay.com.tr
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, OLAY Medya’yı ziyaret ederek devam eden projelerle ilgili bilgi verdi.

Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan ve köşe yazarlarıyla bir araya gelen Başkan Aktaş, ulaşım projelerinde gelinen son noktaları anlattı. Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlayacak Emek-Şehir Hastanesi Hattı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Aktaş, “Emek- Şehir Hastanesi Hattı ile ilgili 4 saat süren bir toplantı yaptık. Kamulaştırılmasından, aracına orada bulunacak fırınına, pastanesine kadar detaylı bir toplantı oldu. Şu an üst geçit ve yan yol söküm çalışmaları devam ediyor. Bunlar ay sonuna kadar tamamlanacak. Bununla beraber alternaif yolları açacağız, ardından yolu trafiğe kapacağız. Ay sonu itibariyle hat çalışmalarına başlayacağız. Bu hattımız, 2023 yılının ortasında açılacak” diye konuştu.


T2’DE HEDEF NİSAN…
T2 Hattı’nda da çalımaların hızlı ilerlediğini ifade eden Aktaş, “Şu an burada yüzde 75’lerdeyiz. Hedef tarihimiz Nisan 2022 gibi tamamen bu hattı devreye koymak. Acemler’deki tüp geçit projesi mahkeme tarafından iptal edilmişti. Kendi imkanlarımızla tamamlayıp 1 ay içerisinde açacağız. Yine burada Acemler- Nilüfer istasyonları arasında Medicana Hastanesi önüne yapılan Bursaray istasyonunda da çalışmalar tamamlandı. Ay sonunda hizmette olacak. Görükle-Üniversite Hattı’nı 1.5 kilometre uzatacağız. Bu hattın kaynağıyla ilgili yakında çok ilginç bir gelişme olacak” dedi.

HASANAĞA, KAYAPA VE ÇALI’YA PROJE
Şehrin pek çok noktasında yapılacak kavşak ve yol çalışmaları projelerinin son durumunu da paylaşan Aktaş, Adliye Kavşağı’nın ihalesinin 44 milyon liraya yapıldığını söyledi. C kavşakların da ihaleye çıkacağını dile getiren Aktaş, Yunuseli’de 3 tane C kavşağın olacağını ifade etti. Çalı bölgesi ile ilgili projenin de olduğunu kaydeden Aktaş, “Çalı’da kağıt üzerinde adı olmayan bir organize sanayi bölgesi var. Çalı, Hasanağa ve Kayapa güzergahları Bursa’nın kalbi ve kilit. Şu anda Hasanağa ve Kayapa’nın çevreyoluna bağlanması, Çalı yolunun da genişletilmesi ile ilgili Karayolları çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Hanlar bölgesi yıl sonuna kadar yıkılacak
Hanlar Bölgesi’ndeki projenin bir aksama olmadan devam ettiğini anlatan Başkan Aktaş, “Burası için 90 milyon daha ek kaynak verdiler. 45’i hibe 45’i ise kredi. Hedefimiz yıl sonuna kadar yıkımları tamamlamak. Projeyi ise 2022 sonunda tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

‘İtfaiye teşkilatını güçlendireceğiz’
Türkiye’nin pek çok noktasında çıkan yangınları da değerlendiren Aktaş, yıl sonuna doğru itfaiye teşkilatını güçlendireceklerini söyledi. Aktaş, “İtfaiye aracı alımı yapmamız gerekiyor ve bunun için kaynak ayırdık. Çünkü Bursa bir sanayi şehri ve çoğu sanayi bölgesinde itfaiye teşkilatı yok. Gerekli çalışmaları yapacağız” ifadelerini kullandı.

OLAY GAZETESİ ÖZEL HABERİ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ