Zirvede Haber

Geçmişi onurlandıran halı ve kilimler

Geçmişi onurlandıran halı ve kilimler

40 yıldan uzun süredir el dokuma halı ve kilim sektöründe faaliyet gösteren Soho Antiq, el dokuma halı özelinde uzmanlaşan bir marka. Geçmişte halı dokuma, ip boyama ve imalat gibi alanlarda çalışan marka, 1960-70’li yıllarda Anadolu kadınlarının dokuduğu halıları tekrar hayata döndürerek tüm modern evlere adım atmayı amaçlıyor.

Modern şehir hayatının içinde kendine yer bulan etnik dokunuşlardan esinlenerek marka ismi olarak Soho Antiq’i seçen markanın kurucusu Muzaffer Eğerci, yıllarca Anadolu’nun farklı bölgelerinde halı dokuma tezgahlarında halı zanaatçıları ile çalışan ve hem Türkiye’ye hem de Avrupa’ya halı dokutan tüccar bir aileden geliyor.

Tüm modellerini Sultanahmet’teki mağazasında, www.sohoantiq.com adresinde ve www.beymen.com üzerinde sergileyen Soho Antiq, antika halılardan ilham alınarak tasarlanan modelleriyle yaşam alanlarında modern vintage dokunuşlarda bulunuyor. Türünün tek örneği olan el dokuması olan ve vintage stildeki Anadolu, Türk ve İran halılarını meraklılarıyla buluşturan markanın İstanbul dışında bir de Amerika’da ofisleri bulunmakta. Türkiye’de üretilen modelleri Amerika’ya da taşıyan Soho Antiq hakkında detaylı bilgi edinmek, markamıza yer vermek isterseniz bizlerle irtibata geçebilirsiniz.

Soho Antiq’e ait dekupe edilmiş ürün fotoğraflarımıza https://we.tl/t-PvQppsFo6m bu adresten ulaşabilirsiniz.

Soho Antiq’e ait tüm lifestyle fotoğraflara https://we.tl/t-gu7fiWerbZ bu adresten ulaşabilirsiniz.

www.sohoantiq.com

Binbirdirek Mahallesi, Üçler Sk, No:7/A, Sultanahmet / İstanbul.

Tel: 0533 680 91 00

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ