Zirvede Haber

Yeniköy Sahili kime emanet!

Yeniköy Sahili kime emanet!
“Geçtiğimiz yıl sezon sonunda Yeniköy’ümüzle ilgili bir sezon sonu tespit ve değerlendirmesi yapıp değerlendirme sonuçları ile Yeniköy’le ilgili tekliflerimizi kamuoyu ile paylaşmış ve yaptığımız teklifler doğrultusunda olumlu gelişmelerin olacağını ummuştuk.” sözler eleştiri oklarını Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’a yönelten İYİ bir isme ait. İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanı Fatih Karabatı ; “Bu sene de sezon içerisinde yaptığımız incelemeler maalesef Yeniköy’de olumlu gelişme olmadığını, yaptığımız olumlu eleştiri ve çözüme yönelik tekliflerimizin dikkate alınmadığını, Yeniköy’ün ileriye gitmeyi bırakın gerilediğini göstermiştir. Yeniköy’le ilgili mevcut sorunlara ilk olarak yolundan başlayabiliriz. Maalesef Yeniköy yolu can güvenliğini tehlikeye atacak boyuttadır. Yol bozuk durumda olup yer yer şerit işaretleri bulunmamakta, olan yerlerde de silik vaziyettedir. Yol kenarlarında da yer yer çökmeler olup can güvenliğini tehlikeye düşürecek seviyededir. İktidar partili bir belediyenin söz konusu yolu güvenli ve kullanışlı bir hale getirilmesini sağlayamaması düşündürücü olup bu durum ilgisizliğin ve etkisizliğin zirvesidir. Mevcut yol maalesef Türkiye’deki en kötü yollar sıralamasında da dereceye girecek durumdadır.
Yeniköy’de temizlik bu sezon da kötü durumda olup ara sokaklarda temizlenmeyen çöp atıkları mevcuttur. Yeniköy sakinleri tarafından “Çöp içinde yaşıyoruz” yakınmaları zirveye çıkmıştır. Bir zamanlar kendisini mobil başkan olarak nitelendiren Sn. Özkan eğer görünmezlik modun’dan çıkıp Yeniköy’e gelir ve ara sokaklarda gezerse başkanı olduğu belediyenin temizlik kalitesini yerinde görecektir. Bu kapsamda; Sn. Ali Özkan’ı Yeniköy’e vakit ayırmaya, lütfederse halkın arasına katılıp Yeniköy’deki tatilcileri dinlemeye davet ediyor, Yeniköy’de kahvehane ve kafelerde de oturup insanlarla birlikte bir çay içmesini tavsiye ediyoruz. Maalesef mevcut belediye hizmet kalitesi Ali Özkan’ın Yeniköy’de keyif çayı içmesini mümkün kılmamaktadır. Sn. Ali Özkan halihazırdaki yetersiz belediye hizmetleri ile Türkiye’nin en ilgisiz ve duyarsız belediye başkanı ödülünü almaya namzettir.
Yeniköy’de daha bir iki yıl önce yapılan sahil şeridi düzenlemesi içler acısı hale gelmiştir. Sahil şeridinde yapılan ahşap döşemeler birçok yerde kırılmış ve bağlantı yerleri atmak suretiyle zemin üzerinde güvenli bir yürüyüşe imkân vermeyecek hale gelmiştir. Acil bir müdahale yapılmadığı takdirde yapılan onca masraf çöpe dönüşmek üzeredir. Ahşap zeminin bu kadar kısa bir zamanda deforme olması ve kırılması malzeme ve işçilik kalitesi yönünden incelenmeye muhtaçtır. Ayrıca, halkımızı can güvenliği acısından bu alanda yürürken dikkatli olmaya davet ediyoruz. Sahil düzenleme alanında çiçek ekimi için ayrılan alanlar Sn. Özkan tarafından çiçeklendirilememiş, çiçeklendirilemeyen bu alanlar tam da AKP zihniyetine uygun olarak betonlaştırılmıştır.
Yeniköy’de sahil yürüyüş yolunda dikilen ağaçların önemli bir kısmı tutmamış ve kurumuştur. Kuru bir çubuğun bile dikildiğinde yeşerdiği bu bereketli topraklarda bu kuruluğu yaşatmak her belediye başkanına nasip olmaz. Tebrikler bay Özkan. Duşların bazıları arızalı durumdadır. Genel bakım kontrol ve arızalı olanların onarıma ihtiyacı bulunmaktadır. Balıkçı barınağı bir çöplüğü andırmaktadır. Bu alanın ince bir temizliğe ihtiyacı vardır. Maalesef Özkan halk sağlığı için temel temizliği dahi sağlayamamaktadır. Yine sahil yürüyüş yolunda olması gereken ve halkın vergileri ile parası ödenen bir büfe de yerinde yoktur. A. Özkan’a soruyoruz olması gereken bir büfe nerede? Bu büfe müteahhidin devir teslim kaydında mevcut müdür? Halihazırda da belediye envanter kayıtlarında görünmekte midir?
Size açıkça soruyoruz; Yeniköy’de yapılıp kiraya verilen konutlarda şahsınıza tahsisli bir konut olduğu dillendirilmektedir? Bu doğru mudur? Gelmediğimiz, kullanmadığınız tahsisli bir konut var ise belediyeyi günlük 200 TL’den sezonluk 18000 TL. Zarara uğrattığınızın farkında mısınız? Ah Sn. Özkan ah! Kapasitenizden yüksek bir göreve talip olarak ilçemize yazık ettiniz. Kendinize yazık edip etmediğinizi ise zaman gösterecektir. Keşke bildiğiniz işi yapmaya devam etseydiniz! Sn. Özkan Karacabey’e ve Yeniköy’e bu kadar ilgisizliğiniz neden? Bu ilgisizliğin altında başkanlık döneminden sonra yaşamınıza tam zamanlı olarak Özlüce’de devam edecek olmanız mı yatıyor? Sn. Özkan’ın tabiriyle inci olan Yeniköy hiçbir inandırıcılığı kalmadığı iddialarını soruyoruz. Sahil projesi ile uçuracağını söylediği Karacabey projesi evet uçuyor fakat pislikten bakımsızlıktan vatandaşın her defasında şikayetlerini sosyal medyadan dile getirdikleri bir turizm yeri oldu Karacabey’in incisi Yeniköy . Sn. Özkan’ın beyanlarında Yeniköy turizmden hakkettiği payı alacak dediği pay bu muydu?
Lâkin unutmayın yaptığınız her hizmetle doğduğunuz bu ilçeye sadece namus ve şeref borcunuzu ödersiniz, ya da tam tersini! Biz İÝİ Parti ve Karacabey sevdalıları olarak Sn. Özkan’a tavsiyemiz; mobil ve görünür olun, görev alanınızı gezin, personelinizin görevini iyi yapıp yapmadığını denetleyin, insanların arasına karışın, insanlarla sohbet edin ve onları dinleyin. Yeniköy’e gelmeniz ve bu basit şeyleri yapmanız için Yeniköy’ün isminin Yeni Özlüce olarak değiştirilmesi mi gerekiyor? Sn. Özkan milenyum cağında Karacabey’e tozu toprağı, Yeniköy’e kuraklığı yaşatan Karacabey’in bugüne kadar gelmiş en başarısız ve beceriksiz belediye başkanı olarak anılmayı hakkettiğinizi değerlendiriyoruz. Nihai tavsiyemiz bundan sonra daha yoğun ilgi ve alaka ile ilçemize hizmet etmenizdir. Bu çabanız en azından daha iyi hatırlanmanıza neden olacaktır. Karar sizin!!!” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ