Zirvede Haber

Millet ittifakının CHP belediyelerine sorumluluğu atan Pakdemirli’yi istifaya davet ediyoruz!

Millet ittifakının CHP belediyelerine  sorumluluğu atan Pakdemirli’yi  istifaya davet ediyoruz!

“Ülkemizde yine üzücü olaylar ile sarsıldık. Yine Şehitlerimiz oldu şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum.” Yıldırım Belediye Meclisi’nde söz alan CHP Gurup Sözcüsü Nimet Yıldız söylemleriyle göz doldurdu.

CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Nimet Yıldız; “Sel felaketleri yangın haberleri ile sarsıldık. Yanan Ormanlar doğanın tahribatı yitirdiğimiz canlılar yitirdiğimiz insanlarımız, ciğerlerimiz yandı maddi ve manevi zararlarda cabası. Maddi zararlar bir nevi telafi edilebilir ancak doğanın tahribatı yok oluşunun telafisi yoktur

Orman yangını ve sel felaketi yasadığımız bölgelerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum Yitirdiğimiz vatandaşlarımıza başsağlığı yaralılara acil şifalar diliyorum.

Orman yangınlarında canla başla müdahale eden tüm belediyelerin personeline Ormancılarımıza ve gönüllü destek sağlayan her kese çok çok teşekkür ederiz. Onlara minnettarız. Tekrar Ulusumuzun başı sağolsun geçmiş olsun

Bizim Ülkemizde yaşanan felaketlerde birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerekiyor.

Bu felaketlerde siyaset yapmak doğru değil. Maalesef hükümet yine ayrıştırmada eksik kalmadı.

Millet ittifakının CHP belediyelerine sorumluluğu atan, sorumluluğunu bilmeyen Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’yi istifaya davet ediyoruz.

Sayın bakan sorumluluğunu bilmeli Ormanın sorumluluğu da çıkan yangınlara müdahale de öncelik Orman bakanlığın yetkisindedir.

Her yıl küresel iklim değişikliği ile artan orman yangınları için tedbir almayan bir mastır planı olmayan bir Orman bakanı ne iş yapar. Sormak lazım

Türk Hava Kurumunun elinde olan Uçaklarını kullanmazken Uçakları bakım yaptırıp kullanmak yerine atanan Kayyum ile THK işlevsiz hale gelmistir.

Çok yüksek rakama kiraladıkları uçaklar ile yangını söndürmek maalesef yetersiz kalınıyor…

Ayrıca Yangınlarda birkaç gün önce torba yasa ile çıkartılan ormanlarda yapılaşma yetkisinin Turizm ve Kültür Bakanına devredilmesi akıllara çeşitli sorular getiriyor..

Şayet hükümet yanan alanların imara açılmamasında samimi ise bir yasa getirirler bu yanan yerleri güvence altına alırlar.

Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi Ormanın yanan alanlarına tek bir tuğla koymaya kalkarsanız önce ekskavatörle beni yani bizleri dee çiğnemenin gerekmektedir.

Afet bölgelerinde çay fırlatmak ile vatandaşın derdine derman olunmaz. Anadolu da çay keyiften içilir

Geçtiğimiz ayda önemli günlerimiz vardı onları değineceğim

1 temmuz kabotaj Bayramı ile 1926’da kabotaj Bayramı ilan edildi Türk denizciliğinin dönüm noktası, olan bayrağımızı denizlerde sonsuza kadar dalgalandıracak “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı” bir kez daha kutlu olsun..

2 temmuz 1993’te Sivas’ta gerici yobazlar madımak otelini ateşe verilerek, 33 yazar sanatçı vatandaş ve 2 otel görevlisi olmak üzere toplam 35 Can katledilmişti Bir kez daha bu canları rahmet ile anıyorum yapanları lanetle kınıyorum.

Yine 5 Temmuz’da Erzincan Bağlarbaşı’nda 33 vatandaşımız teröristler tarafından katledilmişti. Bu vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum terör kimden gelirse gelsin lanetliyorum.

11 temmuz 1995’te Saray Bosna’nın Srebrenitsa Kentinde Sırplar tarafından soy Kırım yapılmıştı. 8372 masum Boşnak insan Avrupa’nın gözü önünde katledilmişti hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum.

15 temmuz hain feto terör örgütünün demokrasiye ve millete kastetmesinin üzerinden 5Yıl geçti. 251 kişi hayatını kaybetmişti. Şehitlerimizi ve Fetonon devlete sızmasını unutmadık. Şehitlerimizi rahmetle anıyor gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Darbe girisimin ardından ilan edilen olağanüstü halin meclis te torba yasayla uzatması AK Parti’nin Ülkeyi Ohalle yönetip Siyasi ve toplumsal muhalefeti tam anlamıyla bitirmek istemektedir. Bu doğru bir uygulama değildir.

20 temmuz 1936’da Montrö boğazlar Sözleşmesinin 85. Yıl dönümünü. Sözleşme ile Türkiye , İstanbul ve Çanakkale boğazları üzerinden kontrol ve savaş gemilerinin geçişini uluslararası sözleşmede, Karadeniz’e kıyısı olmayan ülkelere ayet Savaş gemilerinin geçişini sınırlar. Sözleşme Türkiye boğazlar üzerinde tam kontrol Hakkı getirir ve barış zamanı sivil gemilerin geçişini garantiler önemi büyüktür Montrö Türkiye’deki boğazların bağımsızlığı dır . Bu antlaşmayı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve sözleşme heyeti deki devlet adamlarını rahmet ile yad ediyorum.

20 temmuz 1974’te Kıbrıs Barış hareketinin yıldönümüydü şehitlerimizi rahmetle anıyorum gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum. Dönemin başbakanı genel başkanımız sayın Bülent Ecevit’i, dönemin başbakan yardımcısı sayın Necmettin Erbakan’ı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı Rauf denktaş’ı saygıyla anıyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 20 temmuz barış ve özgürlük bayramını tekrar kutluyorum.

20 Temmuz 2015 Suruç Katliamının Yıldönümüydü. Şuruç da barış dostluk ve kardeşliği inşa için çocuklara Umut olmak adına yola çıkmışlardı onlar Barış güvercinleriydi. 33 canı Maalesef ki Sunuçta katlettiler saygıyla anıyorum Ruhları şad olsun.

24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması’nın 98 yıl dönümünüydü.

Sevr’in tarihe gömüldüğü, bağımsızlığımızın tescillendiği Lozan Antlaşması’nın 98. Yılında başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve değerli devlet adamı İsmet İnönü olmak üzere antlaşma heyeti ve ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü için canını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Temmuz ayında Kurban bayramını geçirdik.. Kurban bayramımız kutlu olsun

Sağlık sıhhat mutluluk huzur ve barış Birlik ve beraberlik içinde geçirecek covitsiz bayramlar diliyorum.

Pandemi ile ilgili açılmalar da vatandaşlarımızda bir rahatlama görülmesi ile vaka sayılarında yine büyük artışlar yaşanıyor. Ben buradan bir kez daha seslenmek istiyorum. Aşılarımızı tamamlayalım özellikle kapalı alanlarda maske mesafeye hijyene dikkat edelim. Aksi takdirde vaka artarsa sıkıntı yaşarız.

Bu süreç zarfında mahallelerimizi ziyaret ettik vatandaşlarımız ile görüşme imkanı bulduk . Sıkıntılarını bize ilettiler bunlara değinmek istiyorum.

Erdoğan caddesinin sıkıntısı var Büyük şehirin yetkisinde Ama vatandaş bizlere yükleniyor Yıldırım sınırlarında olduğu için sizde büyükşehirde dile getirirseniz sürecin hızlanması için daha önce meclis üyelerimiz dile getirmişti büyük şehirde Erikli caddesinin trafik yoğunluğu çok alternatif yol açılmalı

Yine yiğitler kent parkından tabela var park yok buranın son durumu nedir ?

Yine Vakıf mahallemizden Vakıf mahallesi Vakıf caddesi üzerinde mahalle içerisinde hurdacı toplama alanları oldukça kötü bir görüntü görünümünde 200 M2 kapalı alanlar yapılıyor deniliyor ruhsatları varmı bunlara planlı yerler gösterilip yaptırılabilir.

Modern planlı bir kent planlaması dan bahsediyorsunuz

Diğer bir konu Vatandaşa kömür dağıtımı yapılıyor mu? kimin aracı ile dağıtılıyor malum kışın Bursa’da hava kirliliği çok fazla Yıldırım ilçemizde daha fazla bunun ile ilgili bir çalışma yapalım

Diğer bir konu Karapınar da Güzelleştirme derneğinin yeri ve lavabolar vardı o dönemde Başkan Ramazan Altınöz tarafından yapılmıştı. Burası Yıkıldı Şimdi yeni Lavabolar yapılıyor. Bir taraftan Yıkılıyor bir taraftan yapılıyor bu kamu zararıdır bunu anlamış değiliz

Yine Sağlık Ocağının yapımı var Muhtarlığın olduğu yerde Bildiğim kadarıyla buranın imar planında başka bir yerdeydi bu yerler ile ilgili plan tadilatı yani değişikliği yapıldı mı niçin yer değişikliği oldu.

Yine Baruthane Mahallesi ziyaretimizde Türk Telekom ve UEDAŞ yer altı hizmetlerinde özellikle asfaltlamada sıkıntılar yaşandığını vatandaş iletiyor. Yıldırım Belediyemizin Asfalt şantiyesi var bu birimler ile antlaşmayı yapıp biz yapabilirmiyiz?” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ