Zirvede Haber

Siyaseti 31 mart 2019 akşamı dondurduk, 1 nisan 2019 dan itibaren hizmet odaklıyız!

Siyaseti 31 mart 2019 akşamı dondurduk, 1 nisan 2019 dan itibaren hizmet odaklıyız!
“Senin başka işin yok mu? Hayri bey ile uğraşıyorsun diyenler olabilir.” MHP’li meclis üyesi Mudanya’nın sorunlarını sosyal medyasına Kurban Bayramı öncesi bu sözlerle taşıdı. MHP Mudanya Belediye Meclis üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden’in hedefinde Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz vardı. Erden; “Hamdolsun şahsi işlerim ve özel hayatım oldukça yoğun.Ancak kimler olduğunu bilmediğim 26.372 seçmenin oyu, dolayısıyla kul hakkı var. Helalleşmemin tek yolu görevimin gereğini yapmak. Ayrıca Sayın başkan a ilk günden beri defalarca ifade ettiğim gibi, Doğrularda yanında, yanlışlarda karşısında eksiklerinin tamamlayıcısı olmaya çalışıyorum.
Doğrularında teşekkürlerimi görmüşsünüzdür. Ben iktidar, muhalefet tanımlamalarından ziyade yönetme yetkisi ve denetleme yetkisinin daha anlamlı olduğu düşüncesindeyim. Amacım en az yanlış en çok doğru işin yapılmasına katkı sağlamak. Belediye meclisinde bu anlamda maalesef oy sayımız yeterli değil. Meclis toplantılarının canlı yayınlanması konusunda 2 sene önce önerge vermemize ve defalarca dile getirmemize rağmen Hayri bey halkın bilgilenmemesi adına gerçekleştirmedi. Bu nedenle görevim gereği görüş ve önerilerimi sosyal medyada paylaşıyorum. Aksi halde meclis toplantılarında söylemlerim tutanaklarda kalacak. Tüm samimiyetimle ifade ediyorum, Keşke güzel işler yapılsa. Destekleriz, seçim dönemi daha güzelinin nasıl olacağını ifade ederiz. Bu konuda öz güvenimiz tam.” dedi.
Erden; ” Koronavirüs nedeniyle hacılarımız beytü’l-muazzama Kâbe’de hac farizasını yerine getiremediği için yurt içinde kurban kesimi yoğun olacak. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmamıza büyük katkı sağlayan kurbanlar kesilecek ve ihtiyaç sahiplerine fîsebilillah dağıtılacak inşaallah. Fakat Mudanya’mızda onlarca yıldır Belediyemize ait ne doğru düzgün bir kurban satış yeri, ne de modern bir kurban kesim yeri var. Mudanya’mızın öncelikli sorunları arasında sayabileceğimiz bu eksiklikler bugüne dek görmezden gelinmiş. Pek çoğunuz bu bayramda Mudanya Belediyemizin Kademe denilen alanında kurbanlarını yakıcı güneş altında hiç bir gölge olmadan kesecek, maalesef Mudanyamıza yakışmayan görüntüler muhtemelen tüm Kademe Birimini kaplayacak. Bu alanda bugüne kadar sıkıntısız, zorlanmadan kurban kesimi yapıldığını hiç duymadım. Hele kurban kesen vatandaş belli bir yaşa gelmiş ise tam bir eziyet. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a çağrımdır. Sayın Başkan 7 yıldır, yani 7 bayramdır bu sorunu görmezden geldiniz. Konserlerde nutuk atmayı tercih ettiniz. Böyle gelmiş böyle gider dediniz. Bayrama bu kadar az zaman kaldığından köklü ve kalıcı bir proje gerçekleştirmek hele sizin hızınızda imkansız ötesi. Öyleyse halkımızın sıkıntılarını gelin hafifletelim.

1- Alana bol miktarda güneşlik tenteler koyalım, hatta pazarcıların yaptığına benzer ama daha derli toplu şekilde modern gergiler ile kurban kesim günlerinde güneşi perdeleyelim, GÖLGE OLUŞTURALIM . Hava tahminini dikkate alarak hiç rüzgar olmaması ihtimaline karşı alanın bunaltıcılığını azaltmak adına 10 tane endüstriyel vantilatör tertibatını ihmal etmeyelim.
2- Kurban kesim yerinde halkımıza bol miktarda soğuk su mümkünse kapalı bardak şeklinde ve sınırsız ikram ediniz.
Karton bardaklarda çay ve kahve ve kuru pasta, kandil simidi benzeri, poğaca benzeri aperatif ikramında bulununuz.
3-Kesimden önce faydalanmaları açısından (güneşin altında – gölgelik yapılırsa bu geçerli olmaz) bekleyen kurbanlıklara da su içebilecekleri özel kaplar (yalak) koyunuz.
Hatırlatırım merhamet etmeyene merhamet olunmaz Sayın Başkan.
4- Kurban kesimini tamamlayan vatandaşlarımıza alanda etlerini koyabilecekleri poşetler ve poşetlerin Kademe Birimi dışında bulunan özel araçlarına kadar tertemiz taşınabileceği (kurban atıklarının taşındığı el arabası değil) tekerlekli uygun temiz nakliye çek çekleri ve görevlileri bulunduralım.
5 -Alanın temizliğini tüm kurban kesim işlerinin bitmesini beklemeden periyodik olarak arada kısım kısım yaparak nispeten vatandaşların kaygan olmayan bir zeminde daha sağlıklı olarak dini vecibesini yerine getirmesine yardımcı olalım. Alanda endüstriyel rulo kağıt havluları bitmeyecek şekilde vatandaşlarımızın kullanımına sunalım.
6- Sıcak günlere denk gelen bu bayramda kurban kesim alanında mutlaka sağlık personeli ve ambulans bulunduralım. Maskesi kirlenen vatandaşlarımız için maske, dezenfektan gibi malzemeleri eksik etmeyelim.
7- Kademeye bitişik olan kullandırtmadığınız Kapalı Pazaryerin’den Kademe kısmına bir kapı açarak gereken gölgelik alanı kazanabilir ve vatandaşlara hizmet için gerekli düzenlemeyi yapabilirsiniz.
Sayın Başkan Vatandaşlarımızın kurban kesim ibadetlerini zorlaştırmayalım kolaylaştıralım.” çağrısında bulundu.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ