Zirvede Haber

Kurban yeri kirasına tepki: “Rezidansta daire mi kiraladık”

Kurban yeri kirasına tepki: “Rezidansta daire mi kiraladık”
Kurban Bayramı için Bursa Osmangazi Demirtaş Hayvan Pazarı’na kurbanlık getiren yetiştiricileri ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, ”Girdi maliyetlerinin arttığını ve pazar yeri kirasının yüksek olduğunu” söyledi.
 
Osmangazi Demirtaş Hayvan Pazarı’na kurbanlık getiren yetiştiricileri ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, üreticilerin yaşadığı sorunlara değindi.
https://www.youtube.com/watch?v=SsxC_LNbpVM
 
Memleketlerinden buraya hayvanlarını satmak için geldiklerini söyleyen Sarıbal, “Hayvanlarını getirdikleri kamyon 20, 25 hayvan alıyor. Nakliye ücreti 7 bin 5 yüz lira ve hayvanlarını baktıklara yere ise 10 bin lira kira ödüyorlar. Bir ay bile kalmamalarına rağmen.”
 
Girdi maliyetleri yüzde yüz arttı
 
Hayvan yetiştiricilerinin Rezidansta daire mi kiraladık diyerek kiralara tepki gösterdiğini söyleyen Sarıbal, “Geçen yıl yem fiyatları 75 liraydı şu an 160 lira, geçen yıl saman fiyatları 80 kuruştu şu an 1 lira 30 kuruş. Geçen yıl ki maliyetlerle bu yıl ki maliyet arasında yüzde yüz artış var. Bu koşullarda hayvancılık daha fazla sürdürülemez. Süt fiyatları yem fiyatlarını karşılamıyor. Dolayısıyla üretici mutsuz. Hayvanını satan da mutsuz gönlü kırık, satamayanın da başka derdi var. Et balık kurumu, bakanlık bir fiyat açıklasaydı elinizde kalan hayvanları şu fiyattan alacağız deseydi insanlar zorluk çekmeyecekti. Şimdi iki, üç hayvanını geri götüremeyeceği için ucuz satmak zorunda. Yani üreticinin de tüccarında dertleri oldukça fazla” olduğunu belirtti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ