Zirvede Haber

KOCAMAZ: MENFEZ DEĞİL GÜVENLİ KÖPRÜ YAPILMALI

KOCAMAZ: MENFEZ DEĞİL GÜVENLİ KÖPRÜ YAPILMALI

Saadet Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Abdullah Kocamaz, “Deli çay deresi ıslah edilerek üzerindeki araçların güvenli geçeceği köprüler yapılmalıdır.”

Deli çay deresinde incelemelerde bulunan Saadet Partisi Yıldırım ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri gördükleri manzara sonrası şaşkınlıklarını gizleyemedi. İlçe Başkanı Avukat Abdullah Kocamaz gazetemize yaptığı açıklamada “Bir şehrin dereleri o kentin doğal ve kültürel mirasıdır. Şehirleşmede doğaya öncelik vermeyen arazi kullanım kararları ve uygulamaları, derelerin doğal yapısını değiştirerek kaybolmasına ve yaşam kalitesinin düşmesine neden olmakta, kent sağlığını tehdit etmektedir” dedi.

Kocamaz “Fiziki çevreyi kontrolde tutan en önemli faktör dere sistemleri ve havzalarıdır. Doğadaki denge dikkate alınmadıkça, pervasızca betonlaşmaya devam edildikçe, doğa “Ben buradayım, beni gör” dercesine her hatalı davranışa taşkın, kuraklık, hava kirliliği vb. gibi afetler ile kendisini yaşamın içinde dile getirecektir. Bunlara ek olarak yüksek akış hızları, fiziksel su yaşam alanlarını tahrip eder, erozyonlar çoğalır ve su baskınlarına neden olur.

Bursa’da son yıllarda gerçekleşen sel felaketlerine baktığımız zaman doğanın tahrip edilmesi neticesi ortaya çıkan gerçekleri görüyoruz. Doğa bize kendini bu şekilde ifade ediyor. Şu an bulunduğumuz Deli Çay deresine baktığımızda ıslahına kısmen başlamış fakat tamamlanmamış olarak görüyoruz.

Yine burada derelerde kullanılmaması gereken beton menfezlerin yerleştirildiğini görüyoruz. Çok kullanılmasına rağmen ulaşım maksatlı sanki idareten konmuş menfezler ve bir yol var önümüzde. Bu yolun ve idareten konmuş menfezlerin yerine standartlara uygun bir yol ve köprü inşa edilmesi veya en azından gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması gerekmektedir. Zira burası bu hali ile ciddi bir tehlike arz etmektedir. Köprü olarak kullanılmaya çalışılan menfezlerde korkuluk olmaması da ayrı bir faciadır. Burada bir tedbir alınması için illa bir kazanın gerçekleşmesi veya bir canın yanması mı gerekmektedir?

Yine güzel bir şekilde akan deremizin üzerinde yol olarak kullanılan menfezlerin yerine güzel bir köprü yapılarak vatandaşlarımıza güvenli bir yol sunarak, ortadan risklerin kaldırılması güzel olmaz mı?

Menfezlerin kaldırıp yerine güzel bir köprü yaptıktan sonra bir problem daha çıkıyor karşımıza. Dere etrafında ki molozlar ve çöpler. Bu çevre kirliliği Yıldırım ilçemize kesinlikle yakışmamaktadır. Doğayı bu şekilde tahrip ettikçe gelecek nesillere maalesef emanet edecek bir doğa da bıkmayacağız. Ecdadımız nasıl ki bu cennet vatan uğruna bedel ödeyerek bu güzel yurdu bizlere emanet etti ise aldığımız emaneti bizlerin de gelecek nesillerle en azında aldığımız hali ile emanet etmemiz gerekmektedir.

Bizler nasıl ki ecdadımızı bu vesile ile hayırla yâd ediyorsak gelecek nesillerin de bizleri hayırla yâd etmesini sağlayacak çalışmalar ortaya koymamız ve doğayı tahrip etmememiz gerekmektedir. Doğamız ve çevremiz geri dönülmesi çok zor bir şekilde tahrip edildikten sonra alınacak tedbirler hem madden hem de manen bizleri oldukça yoracaktır.

Bu vesileler ile Yıldırım Belediyesine buradaki sıkıntıları izah etmeye çalışıyoruz. Öncelikle gelin emaneten konmuş bu menfezleri kaldırın ve eğer uygun ise buraya güzel bir köprü inşa ederek gerekli tedbirleri alın. Yine lütfen burada bulunan molozları ve çöpleri bir an önce temizleyin. Zira bu görüntü Yıldırım ilçemize yakışmamaktadır.

Bizler Saadet Partisi Yıldırım İlçe Teşkilatı olarak buradaki sıkıntılar ortadan kalkana kadar bu işin takipçisi olacağımızı da bildiriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ