Zirvede Haber

Suriyelilerin Kendi Vatanlarına Dönebilmesi İçin Suriye’de Daimi Barış Ortamı Sağlayacağız!

Suriyelilerin Kendi Vatanlarına Dönebilmesi İçin Suriye’de Daimi Barış Ortamı Sağlayacağız!

Cihan Partisi… insanlarımızın belki de bu haber ile duyduğu biri isim. Nisan 2014’de Kurucu Başkan Kürşad Emre Öğretmek ile etrafındaki bir avuç insanın kurduğu parti bugünlerde 17 il ile 10 bin gönüllüsü ile Türkiye’nin kutuplaştırılmış siyasetine izlediği politika ile nefes veriyor. Genel Başkan Kürşad Emre Öğretmek partisinin saha çalışmaları için Bursa’da bir dizi temasta bulundu. Genel Merkez’in önemli ismi olan Teşkilat Başkanı Mahmut Demir’inde temaslarda refakat ettiği Genel Başkan Öğretmek, Bursa’da yaptığı ” İktidar olmanın yolu Bursa’dan geçer tezini 19 yıl sonra Osmanlı’ya başkentlik yapan şehirde önümüzdeki süreçte izleyeceğimiz politikalarla birkez daha kanıtlayacağız1″ dedi.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Genel Başkan Öğretmek; “Partimizin kuruluş hikayesi Nisan 2014’lere dayanıyor. Ben milliyetçi-muhafazakar bir partinin aktif üyesi iken; Türkiye’nin siyasi anlamda önünü açabilecek bir projeye başladım. Ama; o günün şartlarında yöneticiler bu fikri projeyi önemsemediler. Bende arkadaşlarımla yeni bir siyasi yol çizmeye karar verdim. Türkiye’deki kentleri dolaştık. Dolaştığımız yıllarda Türkiye’ye fikri hür milliyetçi söylemleri keskin bir partinin eksikliğini net bir şekilde gördük ve partinin mutlaka kurulması gerekliliğine karar verdik. Cihan Partisi’nin kısaca kurulma hikayesi budur. 6 Ağustos 2014 tarihinde resmi olarak kurduğumuz partinin 4 Mayıs 2016 tarihinde de 1. Cihan Kurultayını yaptık. Cihan Partisinin alameti farikasında, parti ilkelerini ve amaçlarını temsil eden 22 anlam vardır. Cihan Partisi, Hazreti Muhammed Mustafa’nın tebliğine ve Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkmak amacıyla çalışır. Cihan Partisi, politika partisi değildir. İnsanlığa hizmet partisidir. Cihan Partisi, dünyadaki tüm olumsuzluk ve kötülükleri bitireceğini iddia etmez. Böyle bir samimiyet içinde olmaz ve gerçek dışı kalır. Dünya üzerindeki tüm olumsuzlukları düzeltmeye tek bir neslin ömrü yetmez. Ancak, Cihan Partisi, tüm olumsuzluklara karşı mücadele etmeyi ve iyilik tohumları ekmeyi taahhüt eder. Mücadeleyi başlatan nesil olmayı ve mücadeleyi hakkı ile sonraki nesillere bırakmayı taahhüt eder. Ekilen iyilik tohumlarının orman olduğunu sonraki nesil görebilir ancak. Cihan Partisi, seçmelerin çoğunluğunun oyunu almak için çalışmaz. Cihan Partisi, kendisine oy veremese dahi vatandaşın en az % 70’inin saygısını kazanmak için çalışır. Cihan Partisi, 35 yıldır sosyal genleriyle oynanmaya çalışılan ve bu nedenle gerilen, ayrıştırılan milletimizi hoşgörülü bir şekilde tekrar birleştirmeyi ve aynı hedeflere doğru bir araya getirmeyi amaçlar.” dedi.

Öğretmek; “Cihan Partisi, vatandaşı seçmen, oy, anket, istatistik, rakam olarak görmez. Cihan Partisi vatandaşa insan olarak yaklaşır. Seçmenlerin oylarına değil, insanların saygısına taliptir. Cihan Partisi, vatanın bölünmez bütünlüğüne ve kamu düzenine aykırı olmayan her konuda  gerçek ve tüzel kişiler ile çalışma yapar. Aksi yöndeki hususlarda ise, karşı tedbirler geliştirir. Cihan Partisi, bir kişi, topluluk veya kurumun eylem ve söylemlerine topyekün tepki geliştirmez. Eylem ve söylemlerden insanlığa ve memlekete faydalı olanları takdir eder, gerekirse destek verir, Zararlı olanları ise tenkit eder ve gerekirse karşı çalışma yürütür. Cihan Partisi, iktidar olmak için çalışmaz. İnsanlığa hizmet için çalışır. İktidar bu hizmeti gerçekleştirmek için en güçlü araçtır. Bu nedenle iktidara talip olur. Cihan Partisi, önce “ERDEMLİ İKTİDAR” sonra güçlü iktidar anlayışını benimser. Cihan Partisi, popülist politika, eylem ve söylemlerden uzak durur. Bazı dönemlerde, halkın bazı kesimleri tarafından beğenilse dahi hiç bir eğriye doğru demeyecektir. CİHAN PARTİSİ iktidara geldiği an problem olarak gördüğümüz sorunlara acil çözümler üretecektir. Cihan Partisi, doğu sorununu ve terör sorununu çözmek üzere samimi, akılcı, gerçekçi ve köklü çözümler üretecek ve devreye sokacaktır. Çocuk istismarları, kadına karşı şiddet, ailenin yapısının korunması ve engelli bireylerin haklarına yönelik acil eylem planlarını devreye sokacaktır. Bozuk eğitim sistemine derhal müdahil olunacaktır. Kamu borçlarının düzene sokulması için derhal çalışma yürütülecek ayrıca GSMH’nin vatandaşlar içerisinde adil dağılımı için acil eylem planı devreye sokulacaktır. Türk Cumhuriyetleri ile etkin bir resmi birlik kurulmasının çalışması başlatılacaktır. Komşu devletler ile gerilen ve kopan ilişkiler derhal onarılacak ve bir birlik altında bir araya gelinmesi çalışması başlatılacaktır. Suriye’li mülteciler ile Suriye resmi otoritesi arasında barışma temin edilecek ve Türkiye’nin garantörlüğünde mültecilerin evlerine ve topraklarına geri dönmeleri sağlanacak olup dolayısı ile Suriye’nin tekrar güvenli ve huzurlu bir komşu devlet olması sağlanacaktır.” dedi.

Bursa özelinde de görüşlerini dile getiren Öğretmek; “Türkiye’nin tüm illerini pandemi sonrası dolaşmaya başladık. Pandemi ile birlikte 84 milyon nüfusun 60 milyondan fazla kesiminin ne kadar sıkıntılar içinde olduğuna bizzat şahit oldum. Türk insanı vakurdur. Her zorluğa direnmesini ve ayakta kalmasını bilir. Ama; adeta sapanla yokluğa nasıl direndiğini, var olma mücadelesi vermesini görmek beni derinden yaraladı. O nedenle de bir karar aldık Genel Merkez’de hızla güçlendirdiğimiz teşkilatlarımızla en azından yıl sonuna kadar 50 vilayete ulaşmak istiyoruz. 50 vilayetimizle de her nekadar şimdilik Hükümet kanadından önümüzdeki süreçte kısıtlamalar noktasında net açıklamalar yapılmamış olsa da olası bir kısıtlamada vatandaşlarımızın yanında onların sıkıntılarını çözmek istiyoruz. Bursa’da güçlü kadrolar ile mücadele etmeyi düşündüğümüz alanlardan birisi. Uzun bir aradan sonra Bursa’ya geldim. Ama ne söyleyeyim net cümlelerle bilemiyorum ama dün gece 22,00 sularında Büyükşehir odaklı 2 hadisenin yerel basında çıkan haberler nedeniyle hala şaşkınlığımı üzerimden atamadım. Büyükşehir’e yapılmak istenilen EDS Sistemi üzerinde muhalefet partililerin sert eleştirileri üzerine ihalenin iptali ve de yeni seçilen Bursaspor Yönetimi’nin sizin tabirinizle Timsah Arena’nın Bakanlığa devredilmesi hadisesi sonrası oluşan eleştiriler. Peş peşe oluşan bu 2 olay bile Bursa’yı yönettiğini düşünen zihniyetin aslında yıllar önce küme düştüğünü amatör ligde top koşturduğunu gösteriyor! Büyükşehir ve onun ana omurgasını oluşturan 3 ana ilçe belediyesi yap boz kararla yönetilmez. Bursa ülkenin dördüncü büyük kenti. Yaz-boz kararlarla Bursalıların geleceğini ipotek altına almaya kimsenin gücü yetmez! İktidarın elinde kalan en büyük vede seçimle bıçak sırtı ile kazandığı şehirde daha derli toplu işler yapması lazım. Belediye Başkanı kendi sorumluluk alanında olan yatırımları Bakanlık marifeti ile yapıyor. Kendi yapması gereken yatırımları da bir bahane ile uzak vadelerde yapmak için bahane üstüne bahane üretiyor. Bu olay Bursalıların belediye başkanlıkları yapan insanlara olan saygısını zayıflatır. İnşallah bu hadikaptan biran önce temizlenir Bursa. ” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ