Zirvede Haber

DEVA PARTİSİ İL BAŞKANLIĞI’NDAN KESK AÇILIMI…

DEVA PARTİSİ İL BAŞKANLIĞI’NDAN KESK AÇILIMI…

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz ve yönetim kurulu üyeleri Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)´nu ziyaret etti.

Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz´e Teşkilat İşleri Başkanı Sadık Kutlucan, Seçim İşleri Başkanı Şakir Çalışkan, Sosyal İşler Politika Başkanı Sıdıka Sayılır ve Yönetim Kurulu Üyesi Merve Çubukçu eşlik etti.

Ziyarette, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)´na bağlı Sendika Başkanları; Pınar Yurdadön, İsmail Küçük, Fikret Gizir, Nuriye Aydemir, Okan Okumuş, Hülya Ağ, Ebru Bilgili ile DEVA Partisi yönetimi gündeme dair konularda istişarelerde bulunarak KESK´in beklenti ve taleplerini dinledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)´na bağlı Sendika Başkanları; demokratik siyasetin, farklı seslerin varlığına yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu vurguladı. Özellikle infaz yasası ile çete/mafya üyelerinin salıverildiği ve bugün iktidar bloğunun da desteği ile tüm toplumsal kesimleri tehdit eden boyuta ulaştığı bir dönemden geçtiğimizi ifade eden heyetimiz bunlara karşı bütün toplumsal muhalif kesimlerin demokrasi için birlikte mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi.

Özgöz, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Başkanlarına “Sizce neler yapılmalı ilk 90 günde?” diye sorarak Sendika Başkanlarının da görüş ve fikirlerini dinledi.

Sendika Başkanları ilk olarak aç insanların çöpten yemek yemesine mutlaka ilk günden önlenmesi, İstanbul Sözleşmesi´ni derhal etkin bir hale getirilmesi, kamu ihalelerinin iptali, eğitime maddi destek verilmeli, öğretmenler arasında ayrım yapılmamalı şeklinde birçok konuda fikirlerini paylaştılar.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, “Adalet ve hukukun sağlanabilmesi için zihniyet değişikliğine ihtiyacımız var. Kanun devletinden hukuk devletine geçemiyoruz. Kanun var okuyoruz, uygulama da yok. Zihniyet değişikliği yapmamız şart. Anlayışları değiştirmemiz şart. Çok sevdiğim bir söz var “Taş devri taşlar bittiği için değil, kafalar değiştiği için sona erdi” artık yeter dedik, bize lazım değil dediğimiz için geçtik başka çağa. Ben Türkiye´nin zenginleşmesine inanıyorum, siyasetin zenginleşmesi gerektiğini düşünüyorum, sendikaların zenginleşmesi gerektiğine inanıyorum. Vatandaşlık eğitimlerimizde sorun var bu konuların artması lazım. Buraları çalışmak gerekiyor. Gelecekte hiçbir toplum kesiminde anlaşmazlık yaşayacağımıza inanmıyoruz. Çocukları konuştuğumuzda hiçbir konuda anlaşmazlık olmaz. Birlik ve beraberlik içinde hiçbir sorunu aşamayacağımızı düşünmüyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ